“Fosforlu Cevriye Üzerinden Suat Derviş’i Anlamak” etkinliği 21 Nisan’da

Nisan 17, 2018

“Fosforlu Cevriye Üzerinden Suat Derviş’i Anlamak” etkinliği 21 Nisan’da

“Fosforlu Cevriye Üzerinden Suat Derviş’i Anlamak” etkinliği 21 Nisan Cumartesi saat 13.00-15.00 arası İthaki Akademi’de düzenleniyor.

Tanıtım bülteninden

Döneminin önemli edebiyatçılarından ve değerli bir kadın yazar olarak Suat Derviş’in anısını canlı tutmak, eserlerinin bugün de hak ettikleri yeri bulmasını sağlamak adına İthaki Akademi ile birlikte “Fosforlu Cevriye Üzerinden Suat Derviş’i Anlamak”  isimli etkinliği organize ettik. Hayatı “unutulmuşluk”  hissi ve “eserlerinin bir daha basılmayacağı” düşüncesi ile sona eren Suat Derviş’in edebiyatımızda ve kültür hayatımıza bıraktığı izi biraz daha derinleştirebilmek amacıyla yola çıktık.

Etkinlik iki bölümden oluşuyor. İlk bölüm Suat Derviş’in hayatı, eserlerinin Türk edebiyatındaki yeri, Fosforlu Cevriye’nin tüm eserleri arasındaki yerini aktarmaya çalışan bir söyleşi içeriyor. İkinci bölüm ise, Fosforlu Cevriye karakterinin analizi ile başlıyor ve Fosforlu Cevriye rolüne girmiş Şenay Gürler’in performansıyla hem kitabın baş karakteri hem de yazarla derin bir sohbete dönüşüyor. Şenay Gürler aracılığıyla Fosforlu Cevriye’yi ete kemiğe bürünüyor, kendi ağzından hayat hikâyesini ve kim olduğunu anlatıyor.

Etkinliğin organizasyonu ve moderatörlüğü Yazım Kılavuzu tarafından yapılıyor. 21 Nisan Cumartesi günü saat 13.00-15.00 arası İthaki Akademi’de Suat Derviş okurlarıyla buluşmak ümidiyle.

edebiyathaber.net (17 Nisan 2018)

Yorum yapın