Fiti Fiti, gel bak, bir kardeşin oldu!

Haziran 24, 2014

Fiti Fiti, gel bak, bir kardeşin oldu!

kardesim_kapak.inddCan Göknil’in kardeş sahibi olmak ve beraberinde getirdiği sorunları işlediği kitabı Kardeşim, Can Çocuk Yayınları kitaplığında yerini aldı. Fiti Fiti’nin en büyük hayali bir arkadaş sahibi olmak… Derken bir gün umduğundan çok daha fazlasını bulur. Onu yalnızlıktan kurtaracak bir “kardeş”… Sadece arkadaş olmayı değil abla olmayı da öğrenir onunla beraber. 

1970’lerden bu yana çocuklar için kitaplar yazıp resimleyen Can Göknil, yalın ve zarif çizgileriyle çocukları düş dünyasına ortak ediyor. Yapıtlarında sanatsal duyarlılığını elden bırakmadan aile, arkadaşlık, paylaşmak gibi kavramlar üzerine oturttuğu zeminde desenliyor öykü karakterlerini.

Kardeşim’deki minik kahramanımız Fiti Fiti de buna bir örnek. “Kardeş olmak” üzerine sorgulamalara götüren bu kitapta çocuklar aslında kendilerine oldukça tanıdık bir öyküyle karşı karşıya.

Fiti Fiti, kendine bir arkadaş arar. Derken bir gün babası bir kardeşi olduğunu müjdeler. Fiti Fiti sadece arkadaş olmayı değil abla olmayı da öğrenir.

Kardeşim, Can Çocuk Yayınları’nın Birlikte Okuyalım dizisinden çıkıyor.

Günler, aylar sonra bir sabah babası sevinçle Fiti Fiti’ye seslenmiş:

“Fiti Fiti, gel bak, bir kardeşin oldu!”

“Artık yalnız değilsin,” demiş annesi.

“Bir arkadaşın var,” diye müjdelemiş ninesi. 

Can Göknil Biyografisi

1945 yılında Ankara’da doğan Can Göknil, Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’nden ve Knox College Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra The City College of the City University of New York’ta resim bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Yapıtları; San Marino’daki Modern Sanat Müzesi, Tokyo’daki Chihiro Müzesi ve Londra’daki Victoria&Albert Müzesi gibi pek çok yerde bulunan Can Göknil’in Can Çocuk Yayınları’ndan çıkmış ondan fazla kitabı bulunmaktadır.

Yazar / Resimleyen: Can Göknil

Yaş aralığı: 4, 5, 6, 7 +

Sayfa: 32

Fiyatı: 10.50 TL

edebiyathaber.net (24 Haziran 2014)

Yorum yapın