Finans tarihinin kökenleri bu kitapta

Ocak 22, 2021

Finans tarihinin kökenleri bu kitapta

Alessandro Marzo Magno’nun Paranın İcadı adlı kitabı, İ. Utku Kavasoğlu çevirisiyle Tellekt tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İmparatorlar, kilise liderleri ve finans dünyasının iplerini ellerinde bulunduran zengin ailelerin yanı sıra tarih kitaplarında pek rastlanmayan renkli kişiliklerin boy gösterdiği ve ilginç anekdotların yer aldığı Paranın İcadı, doyurucu ve keyifli bir okuma serüveni vaat ediyor.

Alessandro Marzo Magno, okurları günümüz finans sisteminin kökenlerine doğru, paranın kalbinin attığı Ortaçağ ve Rönesans İtalya’sını odağına alarak bir keşif gezisine çıkarıyor: Tüccar ve zanaatkârların tarih sahnesinde belirmesiyle gerçekleşen değişim; madenî paranın ticari bir mala dönüşmesiyle tüccarın bankere evrilişi; darphanelerin, bankaların, sigorta ve kredi kuruluşlarının, kalpazanlığın ve tefeciliğin serüveni; yükselişler ve iflaslar; iflasların beraberinde getirdiği kamu bankacılığıyla devletin bankere, bankanın ise devlete dönüşüm süreci gibi finans evrenine dair temel izlekler…

Tür: Tarih/Ekonomi

Sayfa sayısı: 304

Fiyat: 35,50 TL    

ALESSANDRO MARZO MAGNO, 1962’de Venedik’te doğdu. Venedik Ca’ Foscari Üniversitesi’nin Tarih Bölümü’nden mezun olduktan sonra gazeteciliğe başladı. Diario, Linkiesta, Focus Storia, Il Sole 24 ORE gibi dergilerde çalıştı. Yugoslavya Savaşları sırasında savaş muhabirliği yaptı, 2001’de bu savaşı ele alan La guerra dei dieci anni. Jugoslavia 1991-2001 [On Yıllık Savaş: Yugoslavya 1991-2001] kitabını yayına hazırladı. Milano Devlet Üniversitesi’nde ve Ljubljana Üniversitesi’nde yemeğin tarihi, yemek ve savaş konulu seminerler verdi. 2008’den itibaren tarih yazarlığına ağırlık veren Marzo Magno on beşin üzerinde kitap yayımladı.

İ. UTKU KAVASOĞLU, 1985’te İzmir’de doğdu. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nde tamamladı. Yayıncılık sektöründe çalıştı. Bologna ve Strasbourg üniversitelerinde edebiyat yüksek lisansı yaptı. 2016’dan bu yana İtalya’da yaşıyor. İngilizce, Fransızca ve İtalyancadan kitap çevirileri bulunuyor.

edebiyathaber.net (22 Ocak 2021)

Yorum yapın