Filozof Çocuk soruyor: Korku Nedir?

Ocak 31, 2024

Filozof Çocuk soruyor: Korku Nedir?

Oscar Brenifier‘in yazdığı, Fred Benaglia’nın resimlediği “Filozof Çocuk” serisinin 23. kitabı Korku Nedir?, 8 ve üzeri yaş grubu için Zeynep Büşra Bölükbaşı çevirisiyle Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ey korku! Artık senden KORKMUYORUM!

Çünkü korku üstüne ”düşünmek, çocuk oyuncağı!”

Çocuklara felsefeyi sevdiren ”Filozof Çocuk” serisi, 23. kitabıyla yine hayatı değişik açılardan sorgulamaya davet ediyor. 

Fransız düşünür ve yazar Oscar Brenifier bu kez çocuklardaki endişe, kaygı ve korku duygularına dikkat çekiyor. 

”Niçin korkarsın? Korkmayı seviyor musun? Korkularını dinlemeli misin?” gibi küçüklerin zihinlerini kurcalayan büyük sorular, serinin Korku Nedir? isimli halkasının omurgasını oluşturuyor.

Düşünme eylemini çocuklar için eğlenceli bir serüvene dönüştüren Oscar Brenifier, her ”Filozof Çocuk” kitabında üç büyük soruyu, düşüncelerle oynamak ve görünenin arkasına çocuk gözüyle bakmak için masaya yatırıyor. 

Keşiflerle dolu bu rengârenk başvuru kitaplarını benzer çalışmalardan ayıran en önemli fark ise okurlarına karşı sergilediği ”sorgulama odaklı” tutum oluyor. Hayatı, uçsuz bucaksız büyük bir oyun alanına benzeten Brenifier, yaşama dair ufuk açıcı sorular aracılığıyla taze beyinleri doğru düşünmeye yönlendiriyor.

”Filozof Çocuk” kitapları, kendileriyle ve dünyayla ilgili önemli sorular soran tüm çocuklar için benzersiz bir düşünme pratiği sunarken, kalıplaşmış yanıtlar yerine eleştirel olanları tercih eden yetişkinler için ise değerli bir rehber oluyor. 

Çocuklarıyla iletişimini güçlendirmek ve onlarla kaliteli zaman geçirmek isteyen ebeveynler ile sınıf içi etkinliklerine yeni alternatifler katmak isteyen duyarlı öğretmenler için de zengin bir içerik sunan kitaplar, her yaştan okura sorgulamalarla dolu keyifli bir düşünme deneyimi vadediyor.

Tadımlık>>>

edebiyathaber.net (31 Ocak 2024)

Yorum yapın