Filmlerle Sıradışı Liderlik ve Yaşam Atölyesi başlıyor!

Ocak 28, 2014

Filmlerle Sıradışı Liderlik ve Yaşam Atölyesi başlıyor!

Annex - Sinatra, Frank (Ocean's 11)_02İstanbul Film Akademi’de 12 kitap yazarı, New York, MIT ve Harvard Üniversitelerinde öğrenim görmüş, Melih Arat ile  Filmlerle Sıradışı Liderlik ve Yaşam Atölyesi başlıyor.

Duyuru metninden: “21.Yüzyıl uzmanlıklardan çok, sosyal becerilerle insanların liderleştiği bir yüzyıl olmaya başlamıştır. Kitlesel liderlik giderek ortadan kalkarken küçük grupların liderliği öne çıkmaktadır. Küçük grupların, hareketlerin liderliği ise kişisel gelişim ve sosyal becerilerle mümkündür.

Bu kurs programı kişisel liderliğin temel araçlarını filmlerden alınacak kesitleri vaka olarak kullanarak liderlik özelliğini ortaya çıkarmaya çalışacaktır. Ayrıca programda Harvard Üniversitesi’nin liderlik kitapları, tanınmış Türk ve yabancı liderlerin biyografileri de incelenecektir. Programın Öğrenme Ortağı Melih Arat kendi kişisel tecrübe ve deneyimlerinin yanı sıra Harvard Üniversitesi’nde de liderlik ve psikoloji eğitimi almıştır.”

İşlenecek Konular

Kendini Yetiştiren Lider,      Değişen Lider ,     Sorun ve Krizler: Karizmatik Lider,    Sıra Dışı Problem Çözen, Çözdüren Lider,      Vizyon, Model Kurucu Lider,      İletişim Kuran Lider,      Sürünün Dışında Kalmaya Cesaret Eden Lider,      Takım Oyuncusu Olarak Lider,      Takım Kurucu Olarak Lider,    Başkalarının Önünü Açan Lider,   Sistem Kurucu Olarak Lider,  Potansiyel Geliştirici Olarak Lider

İncelenecek Filmler

·         10.000 BC ·         Mr. Holland’s Opus  ·         Gung Ho  ·         Star Trek Into Darkness  ·         Jean Darc  ·         Miracle  ·         Ocean’s Eleven  ·         Kontiki  ·         The Master  ·         A Bugs Life  ·         We are Marshalls  ·         internship  ·         Apollo 13  ·         White Squal  ·         Sister Act  ·         Xingu ·         the great escape  ·         Remember the titans  ·         Grid Iron Gang  ·         12 Angry Man  ·         The Blind Side  ·         Moneyball    How to fall in love  –  Aviator – The Last Samurai – Patton – Spartacus – Malcom X – Muhammet Ali

12 hafta – haftada 1 gün – günde 3 saat
Cumartesi 19:30 – 22:30

Başlangıç tarihi 8 Şubat 2014 Cumartesi

Son kayıt  tarihi 3 Şubat 2014 Pazartesii

[email protected]
0530 252 95 75 / 0212 224 37 62
Detaylı bilgi için tıklayınız>>> 

edebiyathaber.net (28 Ocak 2014)

Yorum yapın