Büyükada’da ‘Cadı’ günü

Haziran 14, 2012

Büyükada’da ‘Cadı’ günü

Oylum Yılmaz’ın yazdığı ‘Cadı-Prinkipo’da Büyülü Bir Arayış‘ın okuma ve imza günü hikayenin geçtiği Büyükada’da gerçekleşecek.

Hikaye okumak güzeldir. Ama daha da güzeli, dinlemektir… Hele ki o hikaye Büyükada’da geçiyorsa…

Ümran Kartal ve Gülengül Altıntaş okuyor, Oylum Yılmaz imzalıyor…

‘Cadı-Prinkipo’da Büyülü Bir Arayış’ın okuma ve imza günü Büyükada’da gerçekleşecek. 17 Haziran Pazar günü saat 17.00’de Adalar Belediyesi, Eğitim, Sanat, Kültür ve Gönüllü Merkezi’nde.

Cadı, bir arayışın öyküsü. Anlatıcının kahramanı, olağanüstü güçleri olan Ümran, kısacası bir tür şeytan! Büyükada’nın eski ruhlarına karışmış, içine giren cinlerin öğrettiği fallarla etrafındakilerin aklını almış. Ancak geleceği görmek olacakların önüne geçmek değildir ki… Anlatıcı, Ümran’ın yarı fantastik dünyasına hevesle girdikçe, kendi hikâyesinin de değiştiğini fark ediyor. Ümran’ın ucubeleri Kocakarı, İren ve Ferman, bu sefer de anlatıcıya musallat oluyor; Büyükada’nın kayıp masalları, tekinsiz tarihi, netameli düşleri, yalanları ve söylentileriyle başka bir arayış başlıyor. Üstüne üstlük her şeyin tam ortasında bir de Ümran sırra kadem basınca hikâye polisiye tadını alıyor.

Çok katmanlı bir roman Cadı. Lirik bir dille yazılmış, psikanalitik, politik ve cinsel bir metin. Bugüne kadar edebiyat eleştirileriyle tanıdığımız Oylum Yılmaz, etkileyici bir biçim ve dil aracılığıyla, fantastik kurguda olağanla olağanüstünü ayıran sınırı kurcalayarak edebiyatın diğer tarafına geçiyor.

Yorum yapın