Fen Edebiyat Fakültelerinin sorunları masaya yatırıldı

Mart 9, 2013

Fen Edebiyat Fakültelerinin sorunları masaya yatırıldı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ev sahipliğinde Zonguldak’ta düzenlenen “8’inci Fen, Edebiyat, Fen- Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülteleri Dekanları” toplantısı başladı.

2 gün süren toplantının açılışına Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Durmuş Günay, Prof. Dr. Tufan Düzpınar, Prof. Dr. Mehmet Şişman, çeşitli üniversitelerin rektörleri, fen, edebiyat, fen-edebiyat, dil ve tarih coğrafya, insan ve toplum bilimleri fakültelerinden 140’a yakın dekan katıldı.

Açılış konuşmasını yapan BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, toplantıda fen edebiyat fakültelerinin durumu ve sorunlarının masaya yatırılacağını söyledi. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise toplantının tüm yüksek öğretim sisteminde fen edebiyat fakültelerinin mevcut durumunun iyileştirilmesine katkıda bulunmasını dilediğini söyledi.

YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay da fen edebiyat fakültelerinin bugün karşılaştığı sorunları konuşmak, analiz etmek ve öneriler geliştirmek üzere toplandıklarını kaydetti. Özellikle 2008’den sonra Türk yüksek öğretiminde kontenjan bakımından ciddi bir genişleme olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Günay, şöyle dedi:

“Bu genişlemenin yol açtığı çok iyi gelişmeler var, ama sorunlar da var. Kontenjan sihirli bir mesele. Yükseköğretimi kıymete bindirdi, büyük bir değer kattı. Akademisyenler çok değerli oldu. Bu arada bazı sorunlar da ortaya çıktı. Bu da doğal bir şey. Öncelikle 2013 yılında alacağımız kontenjanı belirlemeliyiz. Bu toplantının sonucu da kontenjan belirleme konusunda bize yol gösterecektir, ışık tutacaktır.”

9 Mart 2013

Yorum yapın