FABİSAD’ın GİO Ödülleri için 2022 başvuruları açıldı

Mayıs 30, 2022

FABİSAD’ın GİO Ödülleri için 2022 başvuruları açıldı

Fantazya, bilimkurgu, korku türlerini tanıtmak ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla 2011 yılında kurulan FABİSAD’ın (Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği) her sene farklı dallarda düzenlediği GİO Ödülleri için 2022 başvuruları başladı. Barış Müstecaplıoğlu, Özlem Ertan, Sabri Gürses, Tevfik Uyar, Yiğit Değer Bengi, Merve Çay ve Hamit Çağlar Özdağ’dan oluşan FABİSAD Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, GİO Ödülleri bu yıl yayımlanmış roman, yayımlanmamış öykü ve illüstrasyon dallarında verilecek.

Roman dalında Haziran 2019 ile Haziran 2022 arasında yayımlanmış kitapların başvurabileceği GİO Ödülleri’ne katılacak adayların, romanlarını 20 Temmuz 2022’ye kadar FABİSAD’ın internet sitesinde belirtilen adrese göndermiş olmaları gerekmektedir. Yayımlanmamış öykü dalında katılacak adaylar ise 2 bin kelimeyi geçmeyen öykülerini FABİSAD sitesindeki formlar üzerinden iletebilirler. Yayımlanmamış öykü ve illüstrasyon dallarında son başvuru tarihi 15 Eylül 2022’dir. Yarışmaya katılacak eserlerin fantazya, korku, bilimkurgu, büyülü gerçekçilik türlerinden birine dahil olması gerekmektedir.

Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenecek olan GİO Ödülleri, adını, Türkiye’de gerek araştırmacı gerekse yaratıcı olarak korku, fantazya ve bilimkurgu türlerinin yaygınlaşması ve tanınması için önemli çalışmalar yapan, 8 Ekim 2016’da kaybettiğimiz İstanbullu yazar, araştırmacı, sinema tarihçisi Giovanni Scognamillo’dan alıyor.

GİO Ödülleri hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru formlarını doldurmak için FABİSAD’ın internet adresini ziyaret edebilirsiniz: www.fabisad.com

edebiyathaber.net (30 Mayıs 2022)

Yorum yapın