Eylül Fuarcılık sansüre karşı olduğunu açıklamak zorunda kaldı

Ocak 11, 2016

Eylül Fuarcılık sansüre karşı olduğunu açıklamak zorunda kaldı

ankara kitapAnkara Kitap Fuarı’nı organize eden Eylül Fuar şirketi yöneticileri, fuarda sansür uygulanması ve Ceylan Yayınları’nın fuardan çıkarılması ile ilgili olarak kamuoyundan gelen yoğun tepkiler sonunda açıklama yaptı:

“10. Ankara Kitap Fuarı’nı büyük emeklerle 10 yıldır yaşatmaya çalışıyoruz. İki yayınevi arasında çıkan münakaşa neticesinde Ceylan Yayınları ile Efsane Yayınları’nın yerlerinin değiştirileceği sözlü olarak taraflara iletildiğinde, Ceylan Yayınları yetkilisi böyle bir durumda fuarı terk edeceğini belirtmiştir. Kimi basında, sosyal medyada ve internet sitelerinde çıkan ve gerçekle alakası olmayan Ceylan Yayınları’nın kitapları arasında yer alan ‘Devrimin Rojova Hali’ ve ‘Dağın Kadın Hali’ isimli eserler söz konusu edilerek, fuar yönetiminin sansür yaptığı ve Ceylan Yayınları’nın fuardan çıkarıldığı iddia edilmiştir. Bu haberler tümden yalan ve iftiradır.

Eylül Fuar olarak; sebebi ne olursa olsun sürtüşen ve tartışan iki yayın evini ayrı yerlere taşıma isteğimiz neden sansür olarak nitelendiriliyor. Biz fuarın huzurundan ve sükunetinden sorumluyuz. Yerlerinizi değiştirelim önerisine; yerimizi değiştirdiğiniz takdirde gideriz denmiştir. Gitmemesi konusundaki telkinlerimiz ne yazık ki sonuç vermemiştir. Sansürün her türlüsüne karşı olduğumuz ve kitapları yaşatmaya çalıştığımız bilinmelidir. Bu ülkede her görüş ve düşünce kitaplara yansıyarak fuarımızda yer bulmaktadır. Kürtçe kitapları bulunan yayın evleri de fuarımızda yer almıştır. Türkiye’nin seçkin 300 yayınevi halen Ankara Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşmaktadır. Bu bilgi dışında üretilen sözler hayal ürünü, iddialar iftiradan ibarettir. Yayınlanan bütün kitaplar içeriği ne olursa olsun Ankara Kitap Fuarı’nda vardır ve var olmaya devam edecektir. Gerçek böyledir, bu gerçeği kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

edebiyathaber.net (11 Ocak 2015)

Yorum yapın