Everest Mekân dizisinin ilk kitabı: İstasyonlar Arasında

Mart 15, 2023

Everest Mekân dizisinin ilk kitabı: İstasyonlar Arasında

James Attlee’nin İstasyonlar Arasında – Great Western Hattı’nda Hikaye Arayışı adlı kitabı Çağla Konuk çevirisiyle Everest Yayınları Deneme Dizisi’nden yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Mekânların varlığına, mekânda var olmaya ve hareket etmeye dair ufuk açıcı eserler yayımlayacağımız Mekân serimizi, James Atlee’nin İstasyonlar Arasında‘sı ile başlatıyoruz.

Attlee bu kitabında, 19. yüzyılda Londra ile Bristol arasında döşenen ve ülkeyi bıçak gibi ortadan ikiye bölerek iki büyük şehri birbirine bağlayan Great Western Hattı’nı takip ediyor. Çığır açan tasarımları ve dâhice yapılarıyla Sanayi Devrimi’nin önemli isimlerinden Isambard Kingdom Brunel’in inşa ettiği demiryolu hattında tarihsel ve kültürel bir keşfe çıkıyor.

Hâlâ her gün binlerce kişinin seyahat ettiği hat boyunca Oscar Wilde, Diana Dors, T.E. Lawrence, Eddie Cochran, Haile Selassie ve elbette Isambard Kingdom Brunel’in izini süren İstasyonlar Arasındaseyahatin doğasına dair kısmen kişisel bir yolculuk, kısmen tarih, kısmen tefekkür, kısmen de mimarlık rehberi olarak okunabilecek çok yönlü bir anlatı.

James Atlee

Bazar, hâlâ her gün binlerce kişinin seyahat ettiği hat boyunca Oscar Wilde, Diana Dors, T.E. Lawrence, Eddie Cochran, Haile Selassie ve elbette Isambard Kingdom Brunel’in izini sürerek okuru merak uyandırıcı bir seyahate davet ediyor. 

İstasyonlar Arasında benzersiz bir demiryolu seyahati kaydı – kısmen kişisel bir yolculuk, kısmen tarih, kısmen mimarlık rehberi, kısmen seyahatin doğasına dair bir tefekkür, kısmen ulusal benliğin soruşturması…
Hiçbir demiryolu kavşağı Attlee’nin göz kamaştırıcı hayalperest bağlantılarıyla boy ölçüşemez.

Michael Williams, Independent

edebiyathaber.net (15 Mart 2023)

Yorum yapın