Eskişehir şiir buluşması başlıyor

Mayıs 8, 2012

Eskişehir şiir buluşması başlıyor

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin Türkiye Yazarlar Sendikası, PEN ve Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi’nin kurumsal desteğiyle gerçekleştirdiği 2.Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması 10- 13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Haydar Ergülen’in genel direktörlüğünü yaptığı şiir buluşmasının açılışı 10 Mayıs Perşembe günü saat 19.00’da Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi’nin bahçesinde (Kanatlı AVM arkası) gerçekleştirilecek. Aynı yerde El Yazısı Şiirler sergisi de açılacak. Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı ve Festival Düzenleme Kurulu Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Yunus Emre ile özdeşleşmiş Eskişehir’de uluslararası bir şiir festivali düzenlemenin sevinci içinde olduklarını belirterek, “Bu yıl, şiir buluşmasının ikincisini gerçekleştireceğiz. Böyle bir buluşmanın, Yunus Emre’nin şehri Eskişehir’e çok yakışacağı inancındayım. Bunu şiir severlerle paylaşmak, sevincimizi çoğaltacaktır. Sanatsever Eskişehirli hemşerilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.
 
BATUR, ONUR KONUĞU
 
Tepebaşı Belediyesi’ne ait Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılacak şiir buluşması oturumlarına; Bulgaristan, Fas, Fransa, İspanya ve Polonya’dan şairlerle Türkiye’nin farklı illerinden ve Eskişehir’den de çok sayıda şair katılacak. Şiir buluşmasının bu yılki konuğu ise şair- yazar Enis Batur olacak.
 
OTURUMLAR VE ŞİİR OKUMALARI
 
Her yıl ‘Yunus Emre’ adına yapılacak bir oturumla başlayacak festivalin bu yılki oturumunda yazar- şair Metin Turan konuşacak. Aynı oturumda Yunus Emre’den şiirler de okunacak. Şiir Buluşması kapsamında; Yunus Emre oturumu, Enis Batur oturumu, Şiirimizde Genç Soluklar oturumu, Çocuk Şiiri oturumu, Yurt dışından ve ülkemizden şairlerin ayrı ayrı katılacağı Şiir ve Hayat konulu iki ayrı oturum, Şiirleri Kaldı adlı geçen yıl ölen şairlerin anıldığı bir oturum ile dört ayrı şiir okumaları gerçekleştirilecek.
 
Şiir Buluşması’na yurt dışından şu şairler katılacak: Kristin Dimitrova (Bulgaristan), Elzbieta Zechenter (Polonya), Pedro Enriquez Jimenez (İspanya), Muhammed Bennis (Fas), Timour MUHIDINE (Fransa).
 
Şiir Buluşması’na ülkemizden şu şairler katılıyor: Betül Tarıman, Gonca Özmen, Gültekin Emre, Pelin Özer, Azad Ziya Eren, Tuna Kiremitçi, Ercan Yılmaz, Metin Fındıkçı, Nilüfer Altunkaya, Namık Kuyumcu, Şakir Özüdoğru, Baki Ayhan T., Erdoğan Ekiner, Merih Akoğul, Muzaffer Keten, Hüseyin Atlansoy, Metin Turan, Ekrem Budak, Emel İrtem, Kadriye Cesur ( çevirmen).
 
ÇOCUK OTURUMU
 
Onur konuğu Enis Batur’un ilkokulu okuduğu Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda 11 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da bir Çocuk Şiirleri oturumu gerçekleştirilecek. Yazar Erol Büyükmeriç’in yöneteceği oturumda şair Enis Batur ile şair Betül Tarıman konuşma yapacak. Öğrencilerde şiirler okuyacak.
 
YAZILIKAYA’DA ŞİİR OKUMASI
 
Eskişehir Şiir Festivali’nde Frig Vadisindeki Yazılıkaya anıtına gidilerek burada şiir okuması gerçekleştirilecek. Etkinlik için 13 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da belirlenecek bir noktadan otobüslerle hareket edilecek.
 
edebiyathaber.net (8 Mayıs 2012)

Yorum yapın