Eskişehir Şiir Buluşması 27-29 Mayıs’ta

Nisan 27, 2022

Eskişehir Şiir Buluşması 27-29 Mayıs’ta

Tepebaşı Belediyesinin düzenlediği 10. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, 27-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılıyor.

Yerli ve yabancı 23 şairin katılımıyla düzenlenen etkinliğin bu yılki onur konuğu Lâle Müldür.

Program

27 Mayıs Cuma

Özdilek Sanat Merkezi’nde düzenlenecek 10. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, saat 17.30’da onur konuğu Lâle Müldür’ün imza töreni ile başlayacak.

Şiir Buluşması açılış töreni, saat 18.00’de açılış konuşmaları ile yapılacak.

İlk gün etkinlikleri, saat 19.00’daki Mahmut Çınar konseri ile tamamlanacak.

28 Mayıs Cumartesi

10. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nda 28 Mayıs Cumartesi günü saat 10.30’da etkinlik direktörü şair Haydar Ergülen tarafından, Esentepe Çocuk Sanat Merkezi’nde “Çocuklara Şiir Atölyesi” yapılacak.

Saat 12.00’de Doç. Dr. Gökhan Tunç’un konuşmacı olduğu “Şiir, Bellek ve Salgın” adlı oturum düzenlenecek. Saat 13.00’te şiir okumaları, 15.00’te ise “Lâle Müldür Şiiri” adlı oturum yapılacak.

Salih Bolat ve Sina Akyol anılacak

Şiir Buluşması etkinliği, yitirilen şairlerin de anıldığı bir etkinlik olmaya devam ediyor. Bu yılki etkinlikte Rahmi Emeç, Ömer Asaf Tosun, Engin Turgut, Oğuzhan Akay, Olcay Özmen ve Gökhan Arslan yakın zamanda kaybettiğimiz Salih Bolat ve Sina Akyol hakkında konuşacaklar.

Saat 16.45’te ise “Şiir ve Sinema” adlı oturum Prof. Dr. Hakan Savaş’ın konuşması ile gerçekleşecek. Saat 18.00’de, “İlk Kitabın 40. Yılı” adlı oturumda Haydar Ergülen, okurları için kitaplarını imzalayacak. Adımlar Kitabevi’ndeki etkinliği Ali Lidar yönetecek.

29 Mayıs Pazar

10. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nda bu yıl da Yazılıkaya Anıtı ve Midas Şehri Gezisi yapılacak ve açık havada şiir okumalarının yanı sıra müzik dinletisi düzenlenecek. (Etkinliğin bu kısmı, olumsuz hava şartlarının etkili olması durumunda Özdilek Sanat Merkezi’nde yapılacak.)

Sergiler

Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nın 10. Yıl Sergisi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrencilerinin Yunus Emre için hazırladıkları afiş çalışmalarından oluşan sergi 10. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması kapsamında Özdilek Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Yerel sahaflar da katılacak

Öte yandan Eskişehir’in yerel sahafları da etkinlik süresince açacakları stantlar ile okurlarla buluşacak. Don Kişot Sahaf, Fahrenheit 451 Sahaf, Monk Coffee & Books, Germinal Sahaf ve Uçurtma Kitap & Kafe’nin açacağı kitap stantlarına Özdilek Kültür Merkezi’nin bahçesinde ulaşılabilecek.

edebiyathaber.net (27 Mayıs 2022)

Yorum yapın