Eski bir editörden şahane bir gerilim: “Dilemma”

Haziran 1, 2018

Eski bir editörden şahane bir gerilim: “Dilemma”

Samantha King’in “Dilemma” adlı romanı, Begüm Kovulmaz çevirisiyle Karakarga Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Duygusal, beklenmedik ve ürpertici…

Bir annenin en korkunç kâbusuyla yüzleşmek zorunda kalarak çocuklarından hangisinin yaşayıp hangisinin öleceğine karar vermesi gerektiğini düşünün…

Samantha King’in büyük beğeni toplayan, gerilim dolu, ustalıkla kurgulanmış ve zekâ yüklü romanı Dilemma çıktı.

Temposu bir an bile düşmeyen bu romanı elinizden bırakamadan, bir solukta okuyacaksınız…

Arka kapaktan:

İki kardeşten birinin hayatı tehlikede. Hangisini seçerdin?

– Zekice kurgulanmış, sinir bozucu bir psikolojik gerilim. –

Madeleine hayatını çocuklarına adamış, onlar için ölebilecek bir annedir. Ama ikizlerinin onuncu doğum gününün sabahında sevgisi teste tabi tutulur. Bir katil evine girer ve ona korkunç bir ikilem sunar: Çocuklarından biri ölmek zorunda. Hangisini tercih edersin?

Aynı zamanda bir psikanalist olan yazar Samantha King, âşık olup kısa süre içinde evlendikten sonra mesleki hayallerini bir kenara itip çocuklarıyla birlikte, kaygı ve endişe dolu bir hayata kapanan Maddie’nin hikâyesini, erkek şiddetinin en sinir bozucu ve soluksuz bırakan detaylarıyla anlatıyor. Maddie’nin maruz kaldığı kadar olmasa da, bu sayfalarda her kadın kendi hikâyesinden parçalar bulabilir ve King’in yaktığı ışıkla yeniden ayağa kalkabilir.

Yazar hakkında:

Samantha King eski bir editör ve uzman bir psiko­terapist. Çocukluğunu İngiltere’nin güney batısında, ye­niyetmelik günlerini ise kuzey doğusunda geçirdi ve öğ­rencilik yıllarından sonra batı Londra’ya yerleşti. Önce başkalarının kitaplarını yayıma hazırladı, sonra serbest çalışmaya başladı ve nihayet kendi kitaplarını yazma arzusuna teslim oldu. Kocası ve iki küçük çocuğuyla birlikte yaşıyor. İlk romanı İmkânsız Tercih’i yazarken onlardan esinlendi.

İngiliz dili eğitimi alan ve hayatı boyunca kitap kur­du olan Samantha okurlarının görüşleriyle yakından il­gileniyor. Kendi görüşlerinizi onunla sosyal medya üze­rinden paylaşabilirsiniz:

Facebook: facebook.com/samanthakingbooks

Twitter: @SamKingBooks

edebiyathaber.net (1 Haziran 2018)

Yorum yapın