Erin Entrada Kelly’den çocuklara: “İlk Sen Başla”

Ağustos 9, 2019

Erin Entrada Kelly’den çocuklara: “İlk Sen Başla”

Erin Entrada Kelly’nin çocuklara yazdığı “İlk Sen Başla” adlı romanı Doğan Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Newbery ödüllü çocuk yazarı Erin Entrada Kelly imzalı İlk Sen Başla yayınlandı. Komik olduğu kadar dokunaklı bu roman, aile, zorbalık, kelime oyunları ve her zaman karmaşık olan okul arkadaşlıklarının keşfi üzerine.

“Araştırmacılar, arkadaşlığın ilmini incelediler. Bir arkadaşlıkla sağlıklı ve karşılıklı bir ilişkinin duygusal acıları hafifletebildiğini ve fiziksel sağlığı iyileştirebildiğini saptadılar. Sağlıklı bir ilişkinin en önemli yönlerinden biri eşit miktarda karşılıklı fedakarlıktır.”

Ben ve Charlotte çok zor bir sene geçiren iki çocuktur. Bunda hem ailelerinin kendi içinde yaşadıkları sorunlarla baş etmeye çalışmaları hem de ergenliğe alışmaya çabası etkilidir. Tüm bu zorlukların içinde internet üzerinden tanışmalarını sağlayan kelime oyunu her şeyi değiştirir. Bu sayede birbirlerini tanırken bir yandan birbirlerine destek olan ikilinin yaşantısında yepyeni bir dönem başlar.

İkisi de hayatın kendileri için pek de adil olmadığını düşünen Ben ve Charlotte bu konuda haklı mıdır? Peki aralarındaki dostluk bu sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olmaya yeter mi? Büyümek kimse için kolay olmasa da her daim macera ve eğlence dolu olduğu da tartışılmaz. Bakalım Ben ve Charlotte bu zorlu günleri nasıl atlatacaklar?

edebiyathaber.net (9 Ağustos 2019)

Yorum yapın