Erin Bow’dan “Gölgesiz Kız”

Şubat 5, 2018

Erin Bow’dan “Gölgesiz Kız”

Erin Bow’un “Gölgesiz Kız” adlı romanı, Ali Barutçuoğlu çevirisiyle Artemis Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Uzun yıllarını bilime adadıktan sonra, artık yazma tutkusunu daha fazla erteleyemeyeceğini anlayan Kanadalı yazar Erin Bow’un ilk kitabı Gölgesiz Kız, Artemis okurlarıyla buluşuyor. Göz kamaştırıcı bir hayal gücünün ürünü şiirsel bir masal. Komedi ve dram, neşe ve keder bir arada. Tıpkı hayat gibi.

HAYATTA KALMAK İÇİN GÖLGESİNDEN VAZGEÇTİ. AMA ANLAŞMA YAPTIĞI YABANCI KARANLIĞIN TA KENDİSİYDİ.

Tahta oyucusunun kızı Kate, oymacılıkta öyle iyiydi ki kasabada ona “Cadı Bıçağı” diyorlardı. Kate’in dünyasında bir şarkının insanları iyileştirebildiğine, bir gölgenin derin bir büyü yapabileceğine inanılıyordu.

Babası ölünce Kate için zor zamanlar başladı. Bir yandan da gizemli bir sis, ekinleri mahvetmiş, kasabaya açlık ve hastalık getirmişti. Kasabalılar felaketler için suçlayacak birini arıyordu ve Kate’in cadı olduğuna hükmedip onu cezalandırmaya karar verdiler.

O sırada karşısına çıkan bir yabancı, Kate’e gölgesinin karşılığında kaçma fırsatı verdi. Ne var ki Kate kısa zamanda gölgesi olmadan sonsuza kadar yaşayamayacağını ve yabancının planlarının hayal edebileceğinden çok daha karanlık olduğunu anlayacaktı.

edebiyathaber.net (5 Şubat 2018)

Yorum yapın