“Ergenlerle İletişim Sanatı” yayımlandı

Ocak 18, 2016

“Ergenlerle İletişim Sanatı” yayımlandı

Ergenlerle_iletisim_SanatiJaney Downshire ve Naella Grew tarafından kaleme alınan Ergenlerle İletişim Sanatı İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlandı.

Kitap, çocukları ergenlik döneminde olan ebeveynler için aydınlatıcı bir rehber olmayı hedefliyor. Kitapta, ergen gelişimi ve etkili iletişim konularında uzman olan Downshire ve Grew’in kurdukları danışmanlık şirketi bünyesinde, İngiltere’de ve dünyanın dört bir yanında anne-baba ve çocuklarla atölye çalışmaları yaparak yıllar içinde edindikleri bilgi ve deneyimler aktarılıyor.

Yedi çocuğa annelik etmiş yazarların hayatta gerçekten işe yaradıklarını gördükleri araç ve yöntemlerin paylaşıldığı kitap, nasıl mutlu ergen yetiştirileceğinin ipuçlarını sunuyor. Ergenlerle İletişim Sanatı’nda, alkole, uyuşturucuya, pornografiye ve teknoloji bağımlılığı, isyankâr bir ruh hali, genç yaşta cinsel deneyime eğilim, depresyon gibi ergenlik döneminde karşılaşılabilecek sorunlara çözümler öneriliyor.

Kitabın yazarları psikoloji, nöroloji ve biyokimya alanlarındaki son gelişmelerden damıttıkları birikimi, ebeveynler ve öğretmenlerin kolaylıkla kullanabilecekleri pratik stratejilere dönüştürüyorlar. İletişim devrimi ve dijital çağın etkisiyle değişen koşullarda çocuklarla ilişkilerde etkin ve yapıcı yaklaşımların bulunmasına, gerilimi önleyecek farkındalığa ulaşılmasına yardımcı olmaya çalışıyorlar.

edebiyathaber.net (18 Ocak 2016)

Yorum yapın