Enver Aysever’in yazma tutkusunun ürünü bir kitap: Sesini Kaybeden Adam

Mart 23, 2024

Enver Aysever’in yazma tutkusunun ürünü bir kitap: Sesini Kaybeden Adam

Enver Aysever’in son romanı Sesini Kaybeden Adam, Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Boğaz ağrısıyla başlayan, teşhisi zor ve acı verici bilinmez bir hastalık yüzünden sesini kaybeden Enver Aysever’in yazma tutkusunun ürünü bir kitap: Sesini Kaybeden Adam Doğan Kitap etiketiyle raflarda.

Enver Aysever bu kitapta sesinin gitmesiyle başlayan ve hastane ortamında belirsizliklerle dolu bir süreçte yaşadıklarını anlatırken aynı zamanda siyasetten felsefeye, sanattan edebiyata pek çok alanda görüşlerini paylaşıyor okurla.

Bu kitap sesi, şiirsiz bir dünyada kaybolan bir Radikal Tahmmülsüz’ün hastane güncesi olarak da okunabilir, hayatla bir hesaplaşma olarak da…

Dünyaya hangi dönemde, hangi coğrafyada, ne tür koşullarda geleceğimize karar veremeyiz. Ancak nasıl yaşam süreceğimize, geçen süreci nasıl dolduracağımıza olanaklar dahilinde hükmedebiliriz. Elbette varoluşçular gibi, hiçlik üstüne düşünüp, yenilerek intihar etme hakkımız da var. Lakin bunu yapmıyoruz, doğamız buna uygun değil, bir biçimde tüm hayvanlar yaşama tutunuyor. Yaşama inadı ciddi mesele. Yokluk, açlık, savaş, sakatlık, mahpusluk ne olursa olsun yaşam direncini kırmaya yetmiyor, o zaman “umut” kavramı çıkıyor karşımıza ve diyoruz ki: “Gelecek güzel günler var!”

***

Sesim olmadan ikinci günüm. Günce yazmaya da niyetim yok. Romancıyım, kuralsız roman yazdım hep, yine bunu yapıyorum. İlla öğüt vermek gerekirse, bir işi sevdiğimiz, istediğimiz için yapmak zevklidir. Ben de bulanık, her yanı abartılı günlerden geçerken bunu yapıyorum. Gözüm görüyor, kulağım işitiyor, elim işliyor; şimdilik evet! Çünkü bir ders aldım, hep bu olanaklara sahip olamayabilirim. Ayrıca bilinç de terk edebilir. Aklım başımdayken sevdiğim işi, yazmayı sürdüreceğim.

ENVER AYSEVER, İstanbullu. Nisan ve Dobi’nin babası. Gazetelerde köşe, dergilerde deneme ve oyunlar yazdı. Yönetmenlik yaptı, sahneye çıktı, ekranda sorular sordu. Edebiyat hem tutkusu hem mesleği oldu.

Kitapları: Renkler Cumhuriyeti, Geç Kalmış Romantik, Bir An Bin Parça, Nasıl Yazar Olunur, Edebiyat Ölmelidir, Bir Semti Kendince Anlatmak /Ataköy, Nisan’a Mektuplar, Yaralısın Türkiye, Ayrıntıdaki Şeytan, Cumhuriyet Senin İçin (Orhan Gökdemir’le), Yazgıcılar, Bu Roman O Kız Okusun Diye Yazıldı, Aykırı Sorular, Kişisel Direniş Kitabı, Yazmak Güzel Şey Be Kardeşim, Semtimize Sağanak Aşk Lazım, Gece Bekçisinin Rüyası, Elli

Yaşa Buruk Günce 46, Elli Yaşa Buruk Günce 47, Elli Yaşa Buruk Günce 48, Elli Yaşa Buruk Günce 49, Elli Yaşa Buruk Günce 50, Tepeden Tırnağa İsyan Nâzım Hikmet, Dostlar Kitabı, Öyle Bir Eylül Yok Artık, Gölgen Zamanın Penceresinde ve Sesini Kaybeden Adam.

edebiyathaber.net (23 Mart 2024)

Yorum yapın