Enver Aysever 50 yaşa lezzetli denemelerle yaklaşıyor

Kasım 13, 2020

Enver Aysever 50 yaşa lezzetli denemelerle yaklaşıyor

Enver Aysever’in “Elli Yaşa Buruk Günce ’48′” ve “Elli Yaşa Buruk Günce ’49′” adlı kitapları A7 Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Elli Yaşa Buruk Günce ’48’

“Uzun zamandan sonra İstiklal Caddesi’nde yürüdüm. Yağmur fena yağıyor, rüzgâr sert eşlik ediyordu. Önce Pandora’ya uğradım. Endişeliydim doğrusu, “ilk gençliğimin kitapçısı yerinde mi?” diye kaygılıydım. Biraz söyleştik. Öteden beri mekâna sahip çıkan okurlar ayakta tutuyormuş kitapçıyı. Hemen yan sokağa daldım telaşla, Simurg çoktan kayboldu gitti, meyhanemiz de kepengi indirmiş. Tanıdık kimseler kalmamış… Engin Yörükopğlu’nun “Jazz Stop”ına dek yürüyemedim. Yüreğim o kadarını kaldırmaz.” 

Elli Yaşa Buruk Günce 48, Enver Aysever’in günce/deneme türündeki beş kitaplık serisinin üçüncü kitabı. Yazar bu kitapta, serinin diğer kitaplarında olduğu gibi siyasal gündemi, medyayı, günlük hayatın içinde akan zamanı yorumluyor. Ağırlıklı olarak okumak ve yazmak üzerine düşünceleriyle geçirdiği 48 yaşını, samimiyetle ve tüm ayrıntılarıyla okurlarına anlatıyor.   

Elli Yaşa Buruk Günce ’49’

“Elli yaşa giderken “Merdiven Günce” diyeceğim, beş ciltlik notlar tutuyorum, utanmadan bir de yayınlıyorum. Yaşadığımı belgelemek için ilkin kendi tanıklığına gereksinim duyar insan. Birinin belleğine bırakılmayacak kadar ciddi iştir bir yanıyla yaşamak, ötesi, göz açıp kapamak kadar sırada. Tercih yapmam gerekir mi ki?”

Yazar Enver Aysever’in beş ciltlik günce/deneme türü kitap serisinin dördüncü kitabı Elli Yaşa Buruk Günce ’49’. Bu kitapta, serinin diğer kitaplarından farklı olarak salgın dönemine tanıklık ediyoruz. Aysever salgında neler olduğunu, yazarın yeni bir yapıt ortaya çıkarmadan önce yaşadıklarını, toplumsal ve siyasal sorunların yazarın düşünce dünyasındaki etkilerini okurla samimi olarak paylaşıyor. Ve 49 yaş boyunca Türk ve dünya edebiyatından okuduğu kitapları ve bu kitaplarla ilgili fikirlerini aktarıyor.

edebiyathaber.net (13 Kasım 2020)

Yorum yapın