Engelsiz Filmler Festivali için geri sayım başladı

Nisan 24, 2017

Engelsiz Filmler Festivali için geri sayım başladı

AXIS-Dance-Companys-Light-Shelter-choreographed-by-David-Dorfman_-Dancers-Sonsheree-Giles-Rodney-Bell-Alice-Sheppard-and-Janet-Das_-Photo-by-Andrea-Basile_Engelsiz Filmler Festivali 12-14 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Festival, dans ve kamerayı buluşturuyor.

Festival kapsamında British Council’in işbirliğiyle gerçekleşecek, koreograf ve dans terapisti Tuğçe Tuna’nın yöneteceği atölye, beden hareketi ve kamera hareketi ilişkisinden hareketle, beden odaklı ve hareket eden iki farklı disiplin arasında bir köprü kurmayı hedefliyor.

Kameranın hareketi, kameranın dans ile uyumu, kameranın nasıl hareket edebileceği başlıklarından yola çıkılacak çalışmada; dans, beden ve koreografik öğelerin, kamera aracılığı ile harekete bireysel ve yeni bir bakış açısı kazandırmasına odaklanılacak. Kamera-hareket birlikteliğinden bir kompozisyon oluşturmaya çalışılacak.

Kimler başvurabilir?

Bedene yeni bir algı ile yaklaşmayı, alışılagelmiş estetik yargılardan uzaklaşmayı amaçlayan ve “engelli beden” gibi ayrımcılık yaratan kavramları sorgulayan Farklı Bedenlerle Dans projesi dansçılarının da yer alacağı atölye, beden odaklı gösteri sanatları ya da görsel sanatlar alanlarında deneyimi olan herkese açık ve ücretsiz. Kısa özgeçmişinizi ve atölyeye katılım amacınızı anlatacağınız bir paragraflık motivasyon mektubunu [email protected] mail adresine göndererek 3 Mayıs’a kadar atölyeye başvurabilirsiniz.

Atölye ve gösterimler ücretsiz

Bu sene Eskişehir, İstanbul ve Ankara’yı ziyaret edecek Engelsiz Filmler Festivali’nde tüm gösterim ve yan etkinlikler ücretsiz gerçekleştiriliyor. Festival tüm filmlerini göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile erişilebilir mekanlarda sunuyor.

Engelsiz Filmler Festivali 5-7 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi Kırmızı Salon, 12-14 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi SineBu ve 18-23 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu’nda takip edilebilecek.

edebiyathaber.net (24 Nisan 2017)

Yorum yapın