Emre Alkin’den dost tavsiyeleri: “Hayatına Değer Kat”

Mart 31, 2023

Emre Alkin’den dost tavsiyeleri: “Hayatına Değer Kat”

Emre Alkin’in “Hayatına Değer Kat” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayat uzun ve bazen de zorlu bir yolculuk, yürümemiz gereken bir yol… Bu yolda omuzlarımıza taşıyabileceğimizden çok ağırlık yüklüyor, hayatımızı zorlaştırıyor olabiliriz. Peki, acaba bu yolda yalnız mıyız? Kendinizle benzer acıları, benzer sevinçleri yaşayan insanlardan tavsiyeler duyarsak yüklerimizi hafifletebilir miyiz? 

“… Bu yürüyüşte fazla yük taşımamayı öğrendim. Yürürken anladım tabii. Mesela öfke ağır geldi, bıraktım. Hüzün fazla geldi nazikçe fazlasını indirdim. Kibir zaten yoktu çok şükür ama ego ayaklarıma pranga oldu. Onu da bıraktım. Yerde bulup kimse almasın diye toprağa gömdüm hepsini. Bedavaya ne bulsa kapmaya meraklı çok kişi var ne de olsa.”

Emre Alkin yeni kitabı Hayatına Değer Kat ile okurlarının bazen gönüllerine, bazen zihinlerine, bazen de ekonomist olması gereği ceplerine hitap ediyor.

Arka Kapak Yazısı:

“Sadece bir kere yaşarsın, ama doğru şekilde yaşarsan, bir kere yaşamak yeterlidir…”

– Mae West

Hayat bir yolculuk. Zamanı durdurmak da mümkün değil. Sonsuzluktan sonsuzluğa uzanan zaman sayılmayacak kadar çok an ile dolu. Kimisi iyi kimisi kötü. Sanmayın ki kötü anlar hep sizden alıyor. Aksine, çok ciddi tecrübeler veriyor.

Hata insana mahsus. Yaptığınız işlerin sonucunda sadece kendinizi değil başkalarını üzdüğünüz de oluyor. Niyetiniz kötü olmasa bile gönüller kırılabiliyor.  Başkasının yaptığından bizler de üzülebiliriz elbette. Bir kalbe sahip olanların üzülmeye karşı bağışıklığı yok.

Ancak şunu unutmayalım: Bu evrende nasibimiz olan tecrübe arzu ettiğimiz şekilde gelmiyor. İyi anları yaşarken “Neden ben?” demiyorsak kötü anlarda da aynısını yapalım. Bakalım bize neler getirecek?

Unutmadan söyleyeyim. Bu kitap asla kimseye öğüt vermiyor. Sadece kendi yaptığı hatalardan ders alan, başkalarının hatalarından da feyiz alan bir dostunuzum. O kadar. İsteyen keyifle okur, isteyen altını çizer, kızan olursa üstünü çizsin. Özgür iradeye saygımız sonsuz.

Bizden sonraki nesle de bir mesajım var: “Bizim yaptığımız hataları sakın tekrarlamayın, kendi hatalarınızı elbette yapacaksınız.”

Sizlere güzel anların hep aklınızda kaldığı bir hayat diliyorum. Böyle bir hayat, kötü anların da hikmetine varmış bir hayattır mutlaka.

Hayatınıza değer katın Dostlar…

Yazar Hakkında:

Prof. Dr. Emre Alkin, Saint-Michel Fransız Lisesi (1987) ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni (1991) bitirdikten sonra, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimini tamamladı. 1996 yılında doktorasını yine aynı üniversitede tamamlayarak, 1997’de “doçent”, 2002 yılında ise “profesör” unvanını aldı. 

1999-2003 yılları arasında İMKB Başkan Danışmanlığı, 2000 yılında TİM Genel Sekreterliği, Vergi Konseyi Üyeliği görevlerini yürüten Prof. Dr. Emre Alkin; Çukurova Holding, Doğan Holding, Anadolu Holding ve Altınbaş Holding’de görev aldı. Çeşitli gazetelerde ekonomi köşe yazarlığı, TV8, SKYTÜRK, A HABER, CNNTURK, TRTHABER, TV100 gibi televizyon kanallarında ekonomi yorumculuğu yapan Prof. Dr. Emre Alkin, Dünya gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. 

2011-2021 yıllarında Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcılığı yapmış olan Alkin, İzmir’in gözde spor kulüplerinden Göztepe Sportif A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreterliği görevlerinde ve 2017-2019 yılları arasında Galatasaray Sportif A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulunmuştur.

Ekim 2021’de İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü olarak atanan Alkin, “Uzlaşmazlık Çözümü” konusunda şirketler ve kamu arasında ulusal ve uluslararası çalışmalara katılmakta, Ödeme Sistemleri, Mobil Teknolojiler, Finans ve Mali Konular ile ilgili uluslararası şirketlerde görev yapmakta ve Türkçe, İngilizce ve Fransızca konferanslar vermektedir. 

Prof. Dr. Emre Alkin’in Risk Management, Finansal Aracılığın Evrimi, Bankalarda Risk Yönetimine Giriş başlıklı kitaplarının yanı sıra Yalın Alpay’la birlikte kaleme aldığı Dünden Bugüne Gaziantep, Her Şey Ekonomi Değil, Paylaşmasak Olmazdı, Fikret Mualla’nın Sanatı ve 2017 yılının en iyi iş kitabı seçilen Olaylarla Türkiye Ekonomisi isimli, biri İngilizce olmak üzere farklı konularda kitapları bulunmaktadır. Ayrıca insan ilişkilerinin dünden bugüne evrimi üzerine yazdığı Seve Seve Aldattım isimli kitabı da 2017’nin çok satan kitapları arasında yer almıştır. 2018’in Eylül ayında yayımlanan Mükemmeli Arayan Kadın isimli ilk romanı büyük ses getiren Alkin’in 2019 yılının Kasım ayında raflarda yerini alan İktisattan Çıkış adlı çalışması oldukça beğenilmiş ve tüm geliri Mutluluğun Adresi Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne bağışlanmıştır. Bu çalışmanın devamı niteliğinde sayılabilecek olan İktisada Yeniden Giriş adlı kitabı 2022 yılında Destek Yayınları tarafından basılmıştır. 

İki çocuk babası olan Emre Alkin, eşi Hande Hanım ile beraber dünyayı ve hayatı keşfe devam etmektedir.

Yazarın Yayınevimizden Çıkan Diğer Kitapları:

Mükemmeli Arayan Kadın

İktisattan Çıkış

Exit from Economics

İktisada Yeniden Giriş

edebiyathaber.net (31 Mart 2023)

Yorum yapın