Emir Çubukçu’dan öyküler: “Günün O Belirsiz Vaktinde”

Mayıs 10, 2017

Emir Çubukçu’dan öyküler: “Günün O Belirsiz Vaktinde”

gunun o belirsiz vaktinde_kapakEmir Çubukçu’nun ilk öykü kitabı Günün O Belirsiz Vaktinde Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Canavarlar çıkıp gitti parmaklarımın ucundan. Anıları kaldı yalnızca. Benim yazamamam, anlatacak bir şey bulamamam kaldı. Yaşamımın son demi dediğim şu anlamsız zamanı anlamlandıramamam kaldı. Yıllar önce bittiğini fark etmeden bitirdiğim bir hikâyenin, son olduğunu bilmeden koyduğum o noktanın titreyen ışığı kaldı sonra içimde.”

Günün O Belirsiz Vaktinde, genç öykücü Emir Çubukçu’nun ilk kitabı. Ama daha baştan oturmuş bir anlatımı, öyküye yönelik sağlam bir bakışı var Çubukçu’nun. Anlatımındaki açıklığı, toplumsal sorunlara yönelik dikkatli ve eleştirel tutumu, onu yakıcı sorunlarla boğuşan son dönem gençliğimizin sözcülerinden biri kılıyor. Çubukçu’nun öyküleri, özellikle güncel sorunların önümüzdeki dönemde öyküye nasıl yansıyacağı konusunda fikir veriyor.

EMİR ÇUBUKÇU

EMİR ÇUBUKÇU, 1988’de İstanbul’da doğdu. İtalyan Lisesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. 2012’de konservatuvardan iki arkadaşıyla birlikte Tiyatro D22’yi kurdu. Meslek hayatına bu kurumda oyuncu ve yönetmen olarak devam ediyor.

edebiyathaber.net (10 Mayıs 2017)

Yorum yapın