Elvin Öven’den çocuklara: “Fırat’ın Matematik Korkusu”

Ocak 18, 2017

Elvin Öven’den çocuklara: “Fırat’ın Matematik Korkusu”

firatin-matematik-korkusuElvin Öven’in çocuklara yazdığı, Oğuz Demir’in resimlediği “Fırat’ın Matematik KorkusuKırmızı Kedi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Fırat da birçoğumuz gibi “Matematik normal hayatta ne işimize yarayacak ki?” diyordu.

Ancak bu kitapta okuyacağınız eğlenceli öykülerle matematiğin sadece bir ders değil, bir hayat biçimi olduğunu, Fırat’la birlikte siz de öğreneceksiniz!

Matematiğe karşı önyargılı olan milyonlarca çocuktan biri Fırat.

Elinizdeki öykü kitabı; Fırat’ın, matematiğin sayılardan ya da bir dersten öte, bir yaşam biçimi olduğunu keşfetme serüvenini anlatıyor.

Bu serüvende, çocuklarına doğru rol-model olan anne-babalara, bilimin eğlenceli dünyasının kapılarını öğrencilere açan, öğretilerin günlük hayatla ilişkisini irdeleyen öğretmenlere büyük sorumluluklar düşüyor.

Düşünen, okuyan, sorgulayan, araştıran, çözüm üretebilen bireyler olma yolunda bütün öğrencilere destek olacak, destek olurken eğlendirecek bu çalışmayla matematiğe farklı bir gözle bakacaksınız.

Elvin Öven

1980 yılında Karabük Safranbolu’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimimi Karabük Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1998 yılında giriş yaptığı İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü’nü 2003 yılında tamamladı. Kısa süreli dershane deneyiminin ardından, bir özel okulda üç yıl matematik öğretmenliği yaptı. Şuan halen aynı özel okulun ortaokul matematik bölüm başkanlığını yürüten yazar, çalışma hayatı süresince birçok ders kitabı ve soru bankası çalışması içerisinde yer aldı.

Fırat’ın Matematik Korkusu, yazarın ilk öykü kitabı.

edebiyathaber.net (18 Ocak 2017)

Yorum yapın