Elif Şafak Kraliyet Edebiyat Cemiyeti’nde

Haziran 28, 2019

Elif Şafak Kraliyet Edebiyat Cemiyeti’nde

Ünlü yazar Elif Şafak, İngiltere’nin en prestijli edebiyat topluluklarından birisi olan Kraliyet Edebiyat Cemiyeti’ne seçildi. Yazar, bu onura yayımlandığı tarihte Türkiye’de de büyük ilgi gören Aşk kitabıyla görüldü; Şafak aynı zamanda bu unvanı taşıyan ilk Türkiyeli yazar oldu.

1820 senesinde kurulan Kraliyet Edebiyat Cemiyeti aynı zamanda Birleşik Krallık’ın edebiyatın gelişmesi için kurduğu bir yardım derneği. Edebiyatın değerlerine ses vermeyi misyon edinen cemiyet ayrıca yazarları cesaretlendirirken edebiyatseverleri de teşvik etmeyi amaçlıyor.

Son kitabı 10 Dakika 38 Saniye kitabı geçtiğimiz ay  Doğan Kitap’tan yayınlanan Şafak, Aşk kitabında biri günümüzde, diğeri ise 1200’lü yıllarda geçen iki öyküyü anlatıyor. Kitap iki farklı öykü şeklinde kurgulanmış olsa da bu iki hikaye “aşk” temelinde birbirlerine bağlı. Yazar bu kitabı için “Ben ‘aşk’ı anlatmak istedim. Hem dünyevî hem manevî boyutlarıyla aşkı yazdım.” diyor. İngilizce’ye

Aşkın 40 Kuralı (Forty Rules of Love) ismiyle çevrilen kitabın en ilgi çekici yanı ise Şafak’ın aşkı 40 kuralla sıralaması. Yazar bu 40 kuralı Şems’in söylemlerinden ilham alarak oluşturdu.

edebiyathaber.net (28 Haziran 2019)

Yorum yapın