Eğitimde edebiyat buluşması 14 Ekim’de Nişantaşı’nda

Eylül 28, 2023

Eğitimde edebiyat buluşması 14 Ekim’de Nişantaşı’nda

Günışığı Kitaplığı’nın her branştan ve düzeyden öğretmenler, kütüphaneciler ve eğitim yöneticileri için düzenleyeceği 16. Eğitimde Edebiyat Semineri, 14 Ekim Cumartesi günü FMV Işık Okulları’nın Nişantaşı yerleşkesinde yapılacak.

Seminer, Türkiye’nin dört bir yanından gelen eğitimcileri edebiyat çatısı altında buluşturacak. Okuma kültürünün gelişmesine emek veren yüzlerce eğitimci, öğrencileri edebiyatla buluşturmanın yeni yollarını keşfetmek ve paylaşmak için bir araya geliyor.
 
2010 yılından beri düzenlenen seminerin bu yılki kapanış konuşmasını usta şair, yazar Haydar Ergülen yapacak ve “Yüz Yıllık Cumhuriyet Sevincimiz”i dillendirecek. Ödüllü öykücü Yekta Kopan hem yazarlık hem de sanat yolculuğundan süzdüğü deneyimiyle seminerin açılış konuşmasını yapacak.
 
Eyvah Kitap!“ın yazarı, yayıncı Mine Soysal; çağdaş İtalyan edebiyatının ödüllü yazarlarından, psikanalist Luigi Ballerini; ülkemizin dijital medya alanındaki deneyimli isimlerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Esra Ercan Bilgiç ve “iklim iletişimi” uzmanı Damla Özlüer özgün içeriklerini eğitimcilerle paylaşacak.
 
Öğrencileriyle yaratıcı okuma uygulamaları gerçekleştiren öğretmenler, deneyimlerini meslektaşlarına aktaracak, yeni ve etkili yollar örnekleyecekler.

Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın 2023 kazananları da seminer kapsamında düzenlenecek törenle ödüllerini usta edebiyatçıların elinden alacak. Yarışmanın proje başkanı, editör Müren Beykan, 6, 7 ve 8. sınıfların katıldığı yarışmanın 13. yılını değerlendirecek ve “sevinç” temalı öykülerin yansımalarını aktaracak.

Program

09.00   Kayıt ve ikram
 
10.00   Açılış
 
10.15   YEKTA KOPAN  Açılış Konuşması
 
10.30   Dr. ESRA ERCAN BİLGİÇ
            Dijital Medya, Çocuklar, Haklar ve Fırsatlar…
 
10.55   Yaratıcı Okuma Uygulamaları
 
11.25   Kahve molası
 
12.00   Yaratıcı Okuma Uygulamaları
 
12.30   Söyleşi – MİNE SOYSAL, OSMAN YETKİN ÖZKAN
            Okullar ve Edebiyat Kitaplarını Seçme Kıstasları
 
13.15   Öğle yemeği
 
14.15   LUIGI BALLERINI
            Çocuklukta Edebiyatın Kazanımları
 
14.30   DAMLA ÖZLÜER
            Çocuklarla ve Gençlerle “İklimce” İletişim
 
14.45   ZEYNEP CEMALİ ÖYKÜ YARIŞMASI 2023 ÖDÜL TÖRENİ
            Dr. MÜREN BEYKAN Yarışmanın 2023 Yılı Sonuçları
 
15.15   HAYDAR ERGÜLEN
            
Kapanış Konuşması: Yüz Yıllık Cumhuriyet Sevincimiz

Kayıt için>>>

edebiyathaber.net (28 Eylül 2023) 

Yorum yapın