Efdal Önder Şiir Ödülü’nü kazananlar belli oldu

Temmuz 29, 2021

Efdal Önder Şiir Ödülü’nü kazananlar belli oldu

Bergama Kültür ve Sanat Vakfı BERKSAV tarafından bu yıl ilki düzenlenen Efdal Önder Şiir Ödülü’nün sahipleri belli oldu.

Bergama’nın sevilen ve saygın edebiyat öğretmeni, şair Efdal Önder’in adını yaşatmak, onun şiir kültürü ve sevgisini özellikle genç ve yenilikçi edebiyat kuşaklarına aktararak yaygınlaştırmak amacıyla BERKSAV tarafından düzenlenen Efdal Önder Şiir Ödülü sonuçlandı.

Çağdaş Türk şiirinin temsilcisi birbirinden değerli şairlerin başvurularıyla onurlandırdığı ödülde Ege ve Akdeniz duyarlılığı ile tarihin yanı sıra ülkemizin içinden geçmekten olduğu zor ve çalkantılı gündemin kişisel yaşanmışlıklarla harmanlandığı şiirlerin belirgin ağırlığı hissedildi.

Ödül alacak dosyayı belirlemekte oldukça zorlanan jüri, titiz ve nesnel bir inceleme sonucunda Gültekin Tezcan’ın “Bir Enkaz Güzellemesi” adlı dosyasını ödüle değer gördü.

Ayrıca Yener Çetin’in “Limon Öğrencisi” ve Özcan Öztürk’ün “Gezi/Yorum” dosyaları jüri özel ödülünü almaya hak kazandı.

Başvuruların rumuz ile kabul edildiği ve daha önce ödül almamış, yayımlanmaya hazır kitap oylumunda 46 şiir dosyasının katıldığı ödülün seçici kurulu Ramis Dara, Hüseyin Peker, Turgay Kantürk, Muammer Karadaş ve Halim Yazıcı’dan oluştu.

Gültekin Tezcan’ın Efdal Önder Şiir Ödülü’ne değer görülen “Bir Enkaz Güzellemesi” adlı dosyası BERKSAV Kültür Yayınları tarafından yayımlanacak olup ödüller BERKSAV’ın kuruluş, Bergama’nın kurtuluş günü olan 14 Eylül tarihinde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.

Kaynak: Parşömen Sanal Fanzin (29 Temmuz 2021)

Yorum yapın