“Edebiyatta Kadın” konulu sempozyum sürüyor!

Şubat 20, 2014

“Edebiyatta Kadın” konulu sempozyum sürüyor!

26. Uluslararası KIBATEK Edebiyat Sempozyumu Belkıs Halim Vassaf Anısına “Edebiyatta Kadın” teması ile 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde, İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi, Davutpaşa Kampüsü, Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

1014902_259461414214619_48254146_o

Sempozyumun alt başlıkları edebiyatta “geleneksel ve modern kadın tipleri, ataerkil düzlemde sıkışan kadın karakterler, ideal ve yozlaşmış kadın karakterler, toplumsal cinsiyete tutuklu kadın karakterler, toplumsal rolleri bakımından kadın karakterler, ev içi ve ev dışında kadın, kadın ve erkek yazarın kadın karakterlerin yaratımındaki değişkenleri” olarak belirlendi.

Belkıs Halim Vassaf anısına düzenlenen “Edebiyatta Kadın” Sempozyumu, disiplinlerarası bir çalışmayı içerdiğinden, geniş kapsamlı bir çerçeveye sahip olacak. Sempozyum, Tarih, Edebiyat, Felsefe, Sosyoloji, İktisat disiplinlerini kapsadığından, akademisyen ve yazarların yeni çalışmalar hazırlamasına veya hazırlamış oldukları ama gün yüzüne çıkmayan makalelerini sunma fırsatı bulmalarına imkan sağlıyor. Bütün bunlara ek olarak kadının, öğrenim, eğitim ve çalışma hayatına başlaması, yaşanılan zorluklar, bu zorlukların aşılması ve başarılarının, edebiyat eksenli metinlerden hareketle de olsa farklı disiplin alanlarınca farklı şekillerde gözler önüne serilmesi amaçlanıyor.

edebiyathaber.net (21 Nisan 2014)

Yorum yapın