Edebiyat Nöbeti, Zerrin Koç dosyasıyla 9. yaşına girdi

Eylül 1, 2023

Edebiyat Nöbeti, Zerrin Koç dosyasıyla 9. yaşına girdi

Samsun/Bafra merkezli iki aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Edebiyat Nöbeti’nin  47. Sayısı yayımlandı. 

8. Yılını tamamlayan Edebiyat Nöbeti dergisi bu sayıda Zerrin Koç dosyasıyla 9. yılına merhaba dedi. Bu sayının  dosya  editörlüğünü Refik Baskın üstlendi. Prof. Dr. Üstün Dökmen, Akın Ersöz, Salih Temiz, Refik Baskın, Hilmi Haşal ve Meltem Kofoğlu yazılarıyla dosyaya katkı sağladı. Sıddık Akbayır ve Celal Karaca’nın Zerrin Koç ile yaptıkları söyleşiler de dosyaya renk katmakta.

Ayla Kutlu, Leylâ Serpil, Ramazan Teknikel, Belgin Bıyıkoğlu, Atilla Öztürk, Dilek Ekici, Nuh Öztürk, Emine Aydoğdu, Meryem Gülbudak ve Nazmi Bayrı’nın öykülerini bu sayıda okuyabilirsiniz.

Hidayet Karakuş, Aytekin Karaçoban, Aziz Nayir, Ferhat, Haydar Ünal, Aref Hamza, Tahir Musa Ceylan, Eray Korkmazer, İkbal Kaynar, Kemal Bayrakçı şiirlerini de okuyabilirsiniz. Bu sayıda ayrıca Tengezar Marînî’nin Meriç Gök çevirisiyle iki şiiri bulunmaktadır.

Fevziye Şimdi, İ. Ekrem Keleşoğlu, Selma Özhan, Hatice Sönmez Kaya, Fatma Hatun Esen, Yusuf Dursun Bayar yazılarıyla dergiye katkı sağlıyor.

Tuğçe Yerdelen’in Nurdan Aladağ ile; Celal Karaca’nın Emin Nedret İşli ile; Özge Sönmez’in Çağla Meknuze Krant, Devrim Horlu ve Naile Dire ile yapmış oldukları söyleşileri de okuyabilirsiniz.

Dergiyi bulabileceğiniz kitabevleri:

İSTANBUL: Mephisto Kitabevleri (Kadıköy, Beyoğlu, Beşiktaş),

ANKARA: Turhan kitabevi

İZMİR: Yakın Kitabevi (Alsancak), Pan Kitabevi

SAMSUN: Endülüs Kitabevi, Samsun Sahaf, Eflatun Kitap Kafe

edebiyathaber.net (1 Eylül 2023)

Yorum yapın