Edebiyat Nöbeti 44. sayı dosya konusu: Hidayet Karakuş

Şubat 22, 2023

Edebiyat Nöbeti 44. sayı dosya konusu: Hidayet Karakuş

Edebiyat Nöbeti’nin Hidayet Karakuş dosya konulu 44. sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

İki aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Edebiyat Nöbeti’nin Hidayet Karakuş dosya temalı 44. sayısı (Ocak-Şubat 2023) yayımlandı.

Dosyaya Duran Aydın, Oğuz Tümbaş, Efdal Sevinçli, Münevver Oğan, Öner Yağcı ve Bahri Karaduman yazılarıyla katkı sağladı.

Münevver İzgi, Ali Ezger Özyürek, Nuh Öztürk, Sabri Kuşkonmaz ve Emine Aydoğdu, öykülerini bu sayıda okuyabilirsiniz.

Özge Sönmez, Volkan Hacıoğlu, Zeynep N.Tiryaki, Gülsüm Işıldar, Orhan Köksalan, Akın Güre, Kemal Bayrakçı ve Mesrur Sabahoğlu şiirleriyle yer alıyor.

Yazılarıyla Akın Ersöz, İlkiz Kucur, Nilüfer Uçar, Kamile Yılmaz, Özge Yılmaz, Ali Özenç Çağlar, Bülent Habora ve Celal Karaca yer alıyor.

Zeynep Kasap’ın, Cengis T.Asiltürk ile yaptığı söyleşiyi keyifle okuyacaksınız.

Dergimizi bulabileceğiniz kitabevleri

İSTANBUL: Mephisto Kitabevleri (Kadıköy, Beyoğlu, Beşiktaş),

ANKARA: Turhan kitabevi

İZMİR: Yakın Kitabevi (Alsancak), Pan Kitabevi

SAMSUN: Endülüs Kitabevi, Samsun Sahaf, Eflatun Kitap/Kafe

Derginin e-posta: [email protected]

Derginin sahibi Celal Karaca bu sayı için şunları söyledi: “Zor günlerden geçiyoruz” Son yıllarda sıkça duyduğumuz, tekrarladığımız bir cümle. Katliam olur bu cümle dilimizde. Salgın yaşanır kalemden kâğıda bu cümle dökülür. Depremde kentlerimiz çöker aynı cümle ağzımızdan çıkarken dudaklarımızı çatlatır. Ormanlarımız yanarken, sel varımızı yoğumuzu önüne katıp götürürken en çok tekrarladığımız cümle olur “Zor günler geçiriyoruz.” Evet, çok “zor günler geçiriyoruz.” Bir türlü geçmeyen “zor günler…”

Edebiyat Nöbeti’nin abonelik ücretini uygun düzeyde tutmak istedik. Ancak, dergimizi matbaaya göndermeye hazırlanırken PTT kargonun deprem gibi zammıyla sarsıldık. Dağıtım için PTT kargoya gittiğimizde 5.00 TL’ye gönderdiğimiz derginin bundan sonra 20.75 TL’ye (bu tek dergi tutarı, gramaj ve uzaklık arttıkça kargo ücreti de artıyor.) gideceğini öğrenince dergimizin Ocak/Şubat sayısını depoya çektik. Dağıtımı daha sonra gerçekleşecektir.

Ücreti güncelledik ama dergi baskıya gittiği için sunu yazısındaki birim tutarı ile yıllık abonelik tutarını güncelleyemedik. Edebiyat Nöbeti Dergisi’nin 2023 yıllık abonelik tutarını 340 TL yapmak zorunda kaldık.

PTT Merkez Bafra Şb. Hesap No: 16008372 (Celal Karaca adına)

İş Bankası Bafra Şb: 73201201058 (Celal Karaca adına)

IBAN: TR 07 0006 4000 0017 3201 201058

Sevgili dostlar emeğiniz, katkılarınız ve dostluğunuz için Edebiyat Nöbeti dergisi emekçileri adına çok teşekkür ederim. 

Celal KARACA

Edebiyat Nöbeti Dergisi

Sahibi/Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

edebiyathaber.net (22 Şubat 2022)

Yorum yapın