Ece Erdoğuş Levi’ye 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Ocak 6, 2021

Ece Erdoğuş Levi’ye 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

1. Neden çocuklar için yazıyorsunuz?

Çocukların dünyası yetişkinlere göre çok daha eğlenceli, renkli, özgür, bir o kadar da naif. Onlar için yazarken ben de yeniden kendimi o yaşlarda hissediyorum. Ayrıca hikâyeler illüstrasyonlarla birleştiğinde ortaya müthiş bir sanat çıkıyor bence. 

2. Okuduğunuz ilk çocuk kitabı hangisiydi? Sizde ne gibi izler bıraktı?

Küçük Prens’ti. İyi ki de bu o çıkmış karşıma. Çok sevmiştim ama tam olarak neden sevdiğimi anlayamamış, sadece ‘hissetmiştim’. Yıllar içinde tekrar tekrar okuduğumda, gerek diliyle gerek dünyasıyla yazar olarak da bende iz bıraktığını anladım. Çünkü ben de yazar olarak çok sade ama derin anlatımlar peşindeyim. 

3. Bu kitabı keşke ben yazsaydım, dediğiniz bir kitap oldu mu?

Küçük Prens.

4. Çocuklara yönelik kitaplardan en son hangisini okudunuz? Kitapla ilgili düşüncelerinizi kısaca belirtebilir misiniz?

Virginia Woolf’un yeni yayımlanan çocuk kitabı Dadının Perdesi’ni okudum. Virginia Woolf çok sevdiğim bir yazar ve bu kitapta da onun dünyasını buldum diyebilirim. Hikâyede dadı dikiş dikerken uyuya kaldığında elindeki perdelik kumaştaki desenler canlanıyor. İçinde pek çok türde canlının yaşadığı bir ülke oluyor artık orası. Çocukların farklı bakış açıları oluşturmalarını ve yaratıcılıklarını tetikleyecek bir hikâye bence. Hem de Virginia Woolf’la tanışmaları için bir fırsat.

edebiyathaber.net (6 Ocak 2021)

Yorum yapın