Düşünen spor dergisi Socrates çıktı

Nisan 9, 2015

Düşünen spor dergisi Socrates çıktı

Kapak - SocratesCan Yayınları’nın “Düşünen Spor Dergisi” sloganıyla çıkardığı “Socrates”in ilk sayısı yayımlandı.

Caner Eler’in yayın yönetmenliğini, Onur Erdem’in yazı işleri müdürlüğünü üstlendiği derginin ilk sayısında Uğur Yücel, Mehmet Demirkol, Kaan Kural, Nejat İşler, Harun Tekin, Bağış Erten, Attila Gökçe, Mert Aydın, Tanıl Bora, Banu Yelkovan, İbrahim Altınsay, Uğur Vardan ve Doğu Yücel gibi isimler yazılarıyla yer alıyor.

“Kahramanlar” dosyası ile yayın hayatına başlayan dergide ayrıca, Nobel ödüllü Gabriel García Márquez’in 1955 yılında kaleme aldığı Kolombiya Bisiklet Turu yazısı ile birlikte Fernando Muslera, Aydın Örs ve Svetislav Pesic’in söyleşileri bulunuyor.

Aynı zamanda tıp doktoru olan ve felsefe doktarası da yapan Brezilyalı eski futbolcu Socrates, 1970’li yılların sonundan 1980’li yıllara kadar hem Brezilya hem de dünya futboluna damga vuran isimlerden biri oldu. Estetik futbolu, oyunu okuması ve ara paslarıyla hafızalara kazınan Socrates muhalif kimliği ve ülkesi Brezilya’daki sol akımlara verdiği destekle de hatırlanır. 2011 yılında hayatını kaybeden Socrates’in bir aforizması ise hiç akıllardan çıkmadı: Düşünen futbolcu koşmaz, koşan futbolcu düşünmez…

edebiyathaber.net (9 Nisan 2015)

Yorum yapın