Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri bugün veriliyor

Haziran 6, 2013

Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri bugün veriliyor

Türkiye Yayıncılar Birliği Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri, bugün saat 19.00’da Titanic City Hotel Taksim’de düzenlenecek ödül töreniyle sahiplerini bulacak. Türkiye Yayıncılar Birliği’nin ödüle dair açıklaması şöyle:

“Türkiye Yayıncılar Birliği olarak yazarlarımızın yazma ve yaratma, yayıncılarımızın yayma, halkımızın bilgi edinme ve okuma özgürlüklerine getirilen her türlü kısıtlamanın kaldırılmasından yanayız. Toplumun genel beklentisi ve talebi de basın-yayın alanında ifade özgürlüğüne yönelik kısıtlamaların kaldırılması, yasalarda gerekli demokratik düzenlemelerin yapılması doğrultusunda.

Türkiye Yayıncılar Birliği düşünce ve ifade özgürlüğü için mücadele eden yazar ve yayıncılara bu haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu belirtmek, kamuoyunun dikkatini bu mücadeleye çekmek, düşünce ve ifade özgürlüğünün önünü tıkayan yasalarda gerekli değişiklik ve düzenlemelerin acilen yapılması talebini vurgulamak amacıyla 1995 yılından bu yana her yıl Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri veriyor. Geçtiğimiz yıl bu ödüller yayıncı Semih Sökmen, gazeteci-yazar İsmail Saymaz ve İstanbul’da 62 yıl kitapçılık mesleğini sürdüren Onnik Şenorkyan’a verilmişti.

Bu yılki Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri 6 Haziran Perşembe günü saat 19.00’da Titanic City Hotel Taksim’de düzenlenecek ödül töreniyle sahiplerini bulacak. Tören sırasında Yayınlama Özgürlüğü Komitesinin her yıl hazırladığı Yayınlama Özgürlüğü Raporu kamuoyuna açıklanacak.

2014 yılında, artık bu ödüllerin verilmeyeceği bir Türkiye’ye ulaşma dileğiyle…”

Yorum yapın