“Dünyanın Bütün Kedileri” özel baskısıyla yeniden okurla buluşuyor

Şubat 2, 2017

“Dünyanın Bütün Kedileri” özel baskısıyla yeniden okurla buluşuyor

dunyanin_butun_kedileri_kapak.inddÇetin Öner’in “Maviş”, “Maviş’in Gözleri” ve “Toroman Tora” adlı üç şiirini bir araya getiren Dünyanın Bütün Kedileri, özel bir baskıyla yeniden Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Şiirin kapısını çocuklar için aralayan şairlerden Çetin Öner hayvanları çok sever, onlara dizelerinde özel bir yer verirdi.

Şairin “Maviş”, “Maviş’in Gözleri” ve “Toraman Tora” adlı üç şiirini bir araya

getiren Dünyanın Bütün Kedileri, 2016’da hayata gözlerini yuman Çetin Öner’in anısına yapılan bu özel baskısında, Mustafa Delioğlu’nun daha önce yayımlanmamış desenlerini de okurlarla buluşturuyor.

Kedilere adadığı kitabın sonunda, şair şöyle diyor:

Şimdi beni iyi dinleyin

İnsan sevgisini ıskalamayın ama

Ne yapıp edin

Siz de bir kedi edinin.

***

Çetin Öner 1943’te doğdu. A.İ.T.İ.A. Banka İşletmesi Bölümü’nü bitirdi. 1963’te Ankara Sanat Tiyatrosu’na girdi. 40’ı aşkın oyunda görev aldı. Milliyet Gazetesi Sanat Dergisi Ankara temsilciliğini yaptı, Olay ve Barış gazetelerinde tiyatro eleştirileri yazdı. 1973’te AST’tan ayrılarak TRT’de yapımcı olarak göreve başladı. TRT’nin ilk televizyon dizisi olan “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”ı yönetti. Birçok TV oyununda oyunculuk yaptı. 1972’de Yeni A dergisinde ilk öyküsü “Keklik”; 1975’te ilk kitabı yayımlandı: Gülibik. Kitap 1978’de Almanca’ya çevrilerek bu ülkede değişik yayınevlerince 5 kez basıldı. Ulusal ve uluslararası birçok ödül kazanan Çetin Öner’in altı çocuk kitabı ve bir romanı vardır.

edebiyathaber.net (2 Şubat 2017)

Yorum yapın