Dünyalı Dergi’nin Şubat sayısı çıktı

Şubat 2, 2016

Dünyalı Dergi’nin Şubat sayısı çıktı

D22_kapakDünyalı’nın Ocak sayısında yine güzel hediyeler var: Kes-yapıştır mitolojik kahraman ve hepsi birbirinden renkli tam 48 çıkartma.

Tanıtım bülteninden:

Çok ama çok eski zamanlarda, bilim diye bir şeyin olmadığı çağlarda insanlar birbirlerine öyküler anlatırdı. Bu öykülerle sorularına yanıt arar, dünyayı ve hayatı anlamlandırmaya çalışırlardı. Bugün bu öykülere “mit” diyoruz. Kim bilir, belki bugün bir sürü şeyi anlamlandırmak için yaptığımız tüm akıl yürütmeler de ileride bir gün mit olur.

Geleceği şimdilik bir kenara bırakalım ve geçmişte insanlar nasıl öyküler anlatmışlar, ona bir bakalım. Dünyalı’nın bu sayısında dünyanın dört bir yanından farklı (ama aynı) mitolojilere ve birbirinden ilginç efsanevi yaratıklara yer verdik.

Bu ay yepyeni iki bölümümüz var: “Kafama takıldı!” koşarak konuşsak bile cep telefonlarında bağlantının nasıl kesilmediğini ele alıyor. “J Sınıfı”nda ise her zaman curcuna var gibi görünüyor.

Ne hayvan ne bitki olan mantarlar, düellocu sporu eskrim, şans ve şanssızlık ise ilgini çekeceğini düşündüğümüz yazılardan sadece birkaçı.

Fasulyelerden nasıl surat yaratacağın, korsan şapkası yapmanın incelikleri, yoğurt kutularından oyuncak ve ekmekten pizza… Dopdolu ve harika bir ay seni bekliyor, haydi hemen sayfaları çevirmeye başla, sevgili Dünyalı!

En yakın gazete-dergi bayisinde sabırsızlıkla seni bekliyorum!

edebiyathaber.net (2 Şubat 2016)

Yorum yapın