Dünyalı Dergi’nin Nisan sayısı çıktı!

Nisan 2, 2015

Dünyalı Dergi’nin Nisan sayısı çıktı!

dunyaliDünyalı’nın Nisan sayısında yine güzel hediyeler var: Kendi beyin haritanızı oluşturmanıza yardımcı olacak  bir yapboz poster, yapboz posteri tamamlamanız için gereken birbirinden renkli 48 adet çıkartma, zihninizi zorlayacak 2 eğlenceli bulmaca ve kısa sürede sizi deneyimli bir ağaç profesörüne dönüştürecek 16 ağaç kartı…

Tanıtım bülteninden:

“Beyin, bedenin kumanda merkezi. Peki, duygu ve düşüncelerin beyinde oluştuğunu ya da yapısında en çok yağ bulunan organın beyin olduğunu biliyor muydun? Bu ay, beyin gıcıklayıcı bir dosya ile karşındayız! Uç uca eklediğimizde dünyayı defalarca dolanacak kadar uzun, sayıca Samanyolu’ndaki gökcisimleriyle yarışacak kadar fazla nöronun yer aldığı beyninin gizemlerini çözmeye hazır mısın?

13. sayımızın bilim sayfalarını, vücudumuzu kasıp kavuran kaslar sarmış durumda. Bedenimizde kaç ayrı kas tipi bulunuyor? Yüz ifadelerimizi neye borçluyuz? En büyük kaslarımız nerede yer alıyor? Kaslarımız olmadan yaşayabilir miyiz? Kas gerçekleri hakkında merak ettiğin her şey bu yazıda!

Havalar ısınmaya başladı. O zaman açık havada spor yapmak için ne duruyorsun? Kim bilir belki sana önereceğimiz hava sporları tam sana göre olabilir! Paraşüt, planör, balon ya da paramotor? Ayaklarını yerden kesecek bu sporlardan hangisi ilgini çekecek bakalım?

Batıl inançlarla aran nasıl? Gece gece tırnaklarını kesmekten veya merdiven altından geçmekten çekiniyor musun? Peki, ya kara kediler. Sadece rengi kara diye her daim suçlanan o masum kediciklerin günahı ne? Başımıza gelen her kötülük hep bizim dışımızdaki bir şeyle mi ilişkili? Sadece uğura inanıp uğursuzluğa inanmamak mümkün mü? Düşünce Balonu’muz bu ay batıl inançların tuhaf dünyasına dümen kırıyor…

Kuşların büyük büyük dedesi olarak da anılan dinozorları sevmeyen yok gibi. Peki, günümüzde karşılaşsan kaçacak delik arayacağın bu devasa yaratıklar hakkında ne kadar bilgi sahibisin? Çivi gibi dişleri, ölümcül çeneleri, kalkan gibi kemikleri ve kırbaç gibi kuyruklarıyla bir zamanlar yeryüzünün tozunu attıran dinozorlar Garip Ama Gerçek! sayfalarımızda…

Nisan sayımızda ayrıca; kısa sürede deneyimli bir bahçıvana dönüşmenin yolları, Einstein’ın bir türlü açıklanamayan beyninin sırları, çizimleriyle duvarları konuşturan dünyaca ünlü ilk Afroamerikan ressam Jean-Michel Basquiat, sudoku oynamanın püf noktaları, müptelası olduğun Başka Gezegenin Çocukları macerasının devamı, gücüne güç katacak bir süper kahraman kahvaltısı tarifi ve çok daha fazlası seni bekliyor…”

edebiyathaber.net (2 Nisan 2015)

Yorum yapın