Dünyadaki suç edebiyatı festivalleri online ortama taşınıyor

Mayıs 12, 2020

Dünyadaki suç edebiyatı festivalleri online ortama taşınıyor

Pandemi koşulları nedeniyle bu yıl düzenlenecek suç edebiyatı festivallerinin çoğu iptal edildi. Bazı festivaller ise etkinliklerini online ortama taşımaya karar verdi. Polisiye severler bu sanal festivallere online olarak katılabilecek, canlı gerçekleştirilen etkinlikleri izleyebilecek ve önceden kaydedilmiş panelleri ve röportajları takip edebilecekler.

Mayıs

Newcastle Noir festivali geçtiğimiz günlerde, 1-3 Mayıs arasında düzenlendi. Yrsa Sigurðardóttir, LJ Ross, Liz Nugent ve Mari Hannah gibi yazarlarla çeşitli paneller düzenlendi. önceden kaydedilen bu panelleri istediğiniz zaman buradaki youtube linkinden izleyebilirsiniz.

The Big Book Weekend ise iptal olan bazı İngiliz edebiyat festivallerini bir araya getiren sana bir kitap festivali. 8-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festivalde yer alan çeşitli etkinlikleri (Villanelle romanlarının yazarı Luke Jennings röportajı, suç edebiyatı panelleri ve daha fazlası) buradan ücretsiz olarak kayır yaptırarak izleyebilirsiniz.

Hay Festival Digital, edebiyatın birçok alttürünü barındıran bir etkinlik. 18-31 Mayıs arası online olarak takip edebilirsiniz.

Haziran

CrimeFest, Haziran ayında Bristol’da düzenlenecekti. Etkinliğin online olarak yapılamayacağı açıklandı. Önümüzdeki sene için tarihleri de açıklayamayan etkinlik, bir bağış kampanyası başlattı. Buradan inceleyebilirsiniz.

Temmuz

Harrogate International Festivals tarafından düzenlenen Theakston Old Peculier Crime Writing Festival’ın iptali söz konusu. Ancak HIF, daha önceki suç festivallerinden, dijital kitap kulüplerinden ve yeni içeriklerden oluşan online bir merkez kurdu. İçeriklere buradan ulaşabilirsiniz.

Eylül

Noirwich Crime Writing Festival 10-13 Eylül tarihleri arasında Norwich’te düzenlenecek. Şu an için bu plana sadık kalınacak gibi görünüyor. Güncellemeler için websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bloody Scotland in Stirling etkinliği iptal edildi ancak festival, online etkinlikler düzenlemeyi planlıyor. Gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

Ekim

Capital Crime 1-3 Ekim tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek. Herhangi bir değişiklik henüz yok ancak güncellemeler için websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Noireland 2020 International Crime Fiction Festivali, Kuzey İrlanda’da Mart ayında düzenlenecekti ancak Ekim ayına ertelendi. Gelişmeleri websitesinden takip edebilirsiniz.

California’da düzenlenen Bouchercon festivali ise iptal edildi. Bazı etkinliklerin online olarak düzenlenmesi bekleniyor. Gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

Kaynak: 221B Dergi (12 Mayıs 2020)

Yorum yapın