Dünyaca ünlü çizer Gipi’den “Lokal” raflarda

Haziran 23, 2023

Dünyaca ünlü çizer Gipi’den “Lokal” raflarda

Gipi’nin “Lokal” adlı çizgi romanı, Sebla Kutsal çevirisiyle Karakarga Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Canlılığı ve kargaşasıyla, yaşanan anın yoğunluğu ve güzelliğiyle hepimizin hissettiği, paylaştığı, evrensel ve zamansız bir şey; gençlik… Dünyaca ünlü çizer Gipi, çizgi roman sahnesine adım attığı eseri Lokal’de gençliğin bu hallerini minimalist çizgileri ve kendine özgü suluboya renk paletiyle şiirsel bir atmosfer kurarak yansıtıyor. 

Dört müzisyen bir rock grubu kurar. Başarılı olmak için odaklanmaları ve kendilerini adamaları gerekmektedir, bu kendilerini prova yaptıkları yere kilitlemek anlamına gelse bile… Ancak dışarıdaki dünya kapıları zorlamakta, gençleri beklenmedik olaylarla, aile ilişkileriyle ve toplumsal kurallarla baş etmeye zorlamaktadır. Gençler durumla yüzleşmeli, kendi yollarını seçmeli ve her şeye rağmen ilerlemeye devam etmelidir. 

Arka Kapak Yazısı:

İtalyan asıllı dünya çizgi roman starı GIPI, çizgi roman arenasında adından ilk kez söz edilmesine sebep olan LOKAL ile huzurlarınızda.

Çizgi romanı, klasik İtalyan sineması estetiği ve kurgusuyla sunarken, avangard stili bizlere hiç yabancı gelmiyor. Yarattığı karakterler ve karakterlerin birbiriyle interaksiyonu sanatçının çizgi dünyasındaki hacminin sağlaması olarak duruyor.

edebiyathaber.net (23 Haziran 2023)

Yorum yapın