Dünya siyasi mizah tarihinin iz bırakan kahramanı Don Camillo’nun maceraları devam ediyor

Ocak 10, 2022

Dünya siyasi mizah tarihinin iz bırakan kahramanı Don Camillo’nun maceraları devam ediyor

Giovanni Guareschi’nin “Don Camillo ve Sürüsü” adlı kitabı, Müge Çevikoğlu çevirisiyle Bilgi Yayınevi tarafından yayımlandı. Yazarın diğer kitabı “Don Camillo’nun Küçük Dünyası” 2019 yılında yayımlanmştı.

Tanıtım bülteninden

Don Camillo ve Peppone, Bassa’daki küçük kasabalarında, savaş sonrası yıllarda her zamanki maceralar, intikamlar, şakalar ve karşılıklı stratejilerle dolu çekişmelerine devam ediyor. Bilindiği üzere zıt uçlar çoğu zaman diğer tarafta birleşirler. Bu nedenle öyle şeyler olabilir ki bu ikiliden hangisinin seçmen kabininden boş oy vererek ya da komünist partiye oy vererek çıktığını tahmin edemez insan.

Bir bakarsınız bu ikili yeni biten savaşın karanlık hatırası olan tankı saklamakla meşguldür. Don Camillo ve Peppone’nin maceraları, politik çatışmaları, ideolojileri tarihi aşar ve günümüzde insanlık dolu hikâyelere dönüşür.

İnsan bu hikâyelerde iyi niyet, masumiyet ve asalet dolu “Küçük Dünya”yı keşfeder.

www.bilgiyayinevi.com.tr/

Yazar hakkında

İtalyan gazeteci – yazar. 1908 – 1968 yılları arasında yaşadı. 1936 – 1945 arasında haftalık mizah dergisi ‘Bertoldo’da yazılar yazdı; 1945’te ‘Candido’ gazetesini kurdu. Birkaç mizah romanı yazdıktan sonra 1948’de yarattığı Don Camillo tipiyle uluslararası bir ün kazandı.

edebiyathaber.net (10 Ocak 2021)

Yorum yapın