“Dünya Roman Kahramanları Edebiyat Festivali” 21 Aralık’ta başlıyor

Kasım 21, 2012

“Dünya Roman Kahramanları Edebiyat Festivali” 21 Aralık’ta başlıyor

Maya takvimine göre 21 Aralık 2012’de dünyanın sonunun geleceği iddia ediliyor. Oysa Maltepe Üniversitesi 21 Aralık 2012’de yepyeni başlangıçlara ev sahipliği yapacak.

Koordinatörlüğünü T.C. Kültür Bakanlığı, Maltepe Üniversitesi ve Roman Kahramanları Dergisi’nin yaptığı projeyle artık 21 Aralık “Dünya Roman Kahramanları Günü”, aynı hafta da “Dünya Roman Kahramanları Edebiyat Festivali” olarak kutlanacak.  Türkiye çıkışlı olan bu festival UNESCO’nun da onayıyla dünyaya mal olacak ve 21 Aralık tüm dünyada Roman Kahramanları günü olarak anılacak.

İlk yılın konusu ise Balkan Savaşı’nın 100. yılı olması sebebiyle “Balkan Barışı” olarak belirlendi. Bu anlamda; Bulgaristan, Romanya, Kosova, Karadağ, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan, Arnavutluk, Hırvatistan’ın Kültür Bakanları, bu ülkelerin ünlü romancıları, eleştirmen ve gazetecileri Türkiye’ye davet edildi.

21-23 Aralık 2012 tarihleri arasında kutlanacak olan Dünya Roman Kahramanları Günü Edebiyat Festivali kapsamında; söyleşiler, paneller, tiyatro gösterileri, sergiler, konferanslar, geziler, Maltepe Üniversitesi’nde ve İstanbul’un tarihi dokusunda gerçekleştirilecek.

Projeyle dünyanın çeşitli dillerinde yazılan romanların yazarları etkinliklere konuk edilip edebiyat aracılığı ile uzun vadede kültürler arası işbirliğinin sağlanması hedefleniyor. Ayrıca dünyanın ve ülkemizin çeşitli yazar ve yazar örgütleri bir araya gelerek edebiyat sosyolojisi ve edebiyat tarihine ölçülemeyecek katkılar sunacağı düşünülmektedir.

 

edebiyathaber.net (12 Aralık 2012)

Yorum yapın