Dr. Ayça Kaya doğru beslenme sırlarını çocuklarla paylaşmaya devam ediyor

Mart 15, 2023

Dr. Ayça Kaya doğru beslenme sırlarını çocuklarla paylaşmaya devam ediyor

Dr. Ayça Kaya’nın yazdığı Elif Sakallı’nın resimlediği Sürpriz Kutlama adlı kitap Doğan Çocuk yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Sağlık, diyabet, aile, arkadaşlık ve dayanışma temalarını işleyen bu neşeli maceraya Elif Sakallı’nın resimleri eşlik ediyor.

Pınarların evinde gizli bir telaş var!
Çok özel birinin doğum günü yaklaşıyor: Ayça Teyze’nin!
Pınar ve Orhan sürpriz bir kutlama yapmaya karar veriyorlar.
Alican ve diğer çocuklar da onlara katılıyor.
Her kafadan bir fikir çıkıyor.
Acaba Ayça Teyze’yi en çok ne mutlu eder?

Alican, “Sabaha göre daha iyiyim,” dedi halsizce. Ayça Teyze bunun üzerine, “Güçlü çocukların sağlıklı beslenmeyle ilgili bilmeleri gereken bazı püf noktalar daha var,” dedi. “Özellikle porsiyon kontrolü ve şekerli yiyeceklere karşı dikkatli olmamız gerekiyor.” Orhan, “Ama ben şekere bayılırım!” diye atılınca Ayça Teyze “Şekere vücudumuz da bayılır,” dedi ciddiyetle. “Ama gereğinden fazlası onun için zararlıdır. Alican vücuduna çok fazla şeker ve lif aldığı için rahatsız oldu, hastalandı.

DR. AYÇA KAYA Doktor-yazar Ayça Kaya, 1998 yılında Gazi Üniversitesi’nde tıp eğitimi aldı.1998-2002 yılları arasında Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde İç Hastalıkları alanında uzmanlaştı. Şişmanlık tedavisi üzerine çok sayıda klinik araştırma yapan Dr. Ayça Kaya’nın, şişmanlık tedavisine dair yaptığı çalışma dünyada bir ilk oldu. Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde üniversite öğrencilerine iç hastalıkları, metabolizma ve obezite konuları üzerine dersler verdi. Sağlıklı beslenme, kalıcı zayıflama ve metabolizma üzerine çalışmalarına devam eden yazar, yazılı ve görsel yayınlarda yer aldı. Dr. Ayça Kaya’nın çocuklar için ilk kitabı Karnım Zil Çalıyor Doğan Çocuk tarafından yayımlandı.

ELİF SAKALLI 1995 yılında İstanbul’da doğdu. 2017 yılında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun oldu. Bir yıl boyunca eğitim ve etkinlik kitapları resimledikten sonra 2018 yılında TRT Çocuk Karakter Tasarım Yarışması’nda “Bilge” karakteri ile birincilik ödülünü kazandı. Böylece çocuk kitapları dünyasına hızlı bir giriş yaptı ve birçok yayınevi ile çalışmaya başladı. Halen serbest illüstratör olarak DOGAN İstanbul’da çalışmalarını sürdürüyor.

edebiyathaber.net (15 Mart 2023)

Yorum yapın