“Dört Yanımız Kitap” söyleşi dizisi 2 Ekim’de başlıyor

Eylül 1, 2020

“Dört Yanımız Kitap” söyleşi dizisi 2 Ekim’de başlıyor

OKUYAY Platformu (Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu), Gazete Kadıköy ile bağımsız kitapçılığa ve okuma kültürüne dair yeni bir söyleşi dizisine başlıyor: “Dört Yanımız Kitap”!

Türkiye Yayıncılar Birliği öncülüğünde hayata geçirilen, Kadıköy Belediyesi’nin ortaklarından biri olduğu OKUYAY Platformu’nun hazırladığı dizide, yazarlar eşliğinde Kadıköy kitapçılarıyla ve sahaflarıyla gerçekleştirilen söyleşiler okurlarla paylaşılacak. Editör ve çevirmen Nazlı Berivan Ak tarafından gerçekleştirilen Dört Yanımız Kitap söyleşi dizisi, Gazete Kadıköy’de iki haftada bir yayınlanacak. 2 Ekim Cuma günü başlayacak Dört Yanımız Kitap’ın ilk konukları ise, Gergedan Kitabevi’nden Rüyam Yılmaz ve yazar Abidin Parıltı olacak.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan, Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından kurulan OKUYAY Platformu’nun hazırladığı Dört Yanımız Kitap söyleşi dizisi kitapçılara, sahaflara ve kitaplara odaklanıyor.

Kültür dünyamıza katkıları, şekillendirdikleri okurlar, müthiş tesadüfler, unutulmaz karşılaşmalar, kitaplarla geçen yıllar… Kadıköy Belediyesi’nin ortaklarından biri olduğu OKUYAY Platformu’nun yeni söyleşi dizisinin odağında, Kadıköy’ün kültür dünyamızdaki yeri; kitapçılarıyla, sahaflarıyla, yazarlarıyla geçirdiği değişim ve dönüşüm yer alıyor. Dört Yanımız Kitap söyleşilerinde bağımsız kitapçılar hem hikâyelerini, ustalık-çıraklık hatıralarını aktarıyor hem de değişen okur profiline dair düşüncelerini, bağımsız kitapçı gözünden kitap dünyasına dair gözlemlerini paylaşıyorlar. Yazarlar da söyleşilerde hem okurluk hem de yazarlık hikâyelerinde kitapçıların yerini; edebiyatlarında kitabevi ve sahafların karşılığını anlatıyorlar. 

Dört Yanımız Kitap söyleşi dizisi Fuat Sevimay, İrem Uzunhasanoğlu, Abidin Parıltı gibi çevirmen ve yazarların eşliğinde; Gergedan Kitabevi, Barış Sahaf ve Kadıköy’ün kültür adacığı sayılan kitabevi ve sahaflarını keşfetmek için 2 Ekim 2020’den itibaren iki haftada bir Gazete Kadıköy’de yayınlanacak.

Bilgi için: okuyayplatformu.com

facebook.com/okuyayplatformu

instagram.com/okuyayplatformu

twitter.com/okuyayplatformu

edebiyathaber.net (1 Ekim 2020)

Yorum yapın