“Dominikli”: Bir kadının yeniden doğuş hikâyesi

Nisan 10, 2023

“Dominikli”: Bir kadının yeniden doğuş hikâyesi

Angie Cruz’un “Dominikli” adlı romanı, Cengiz Yücel çevirisiyle Bilgi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Benim adım Ana. Günbatımını seviyorum. On beş yaşımdayım.”

Ana, ailesinin isteğiyle Juan Ruiz’le evlenip New York’a yerleşir. Bu evlilik aynı zamanda ailesinin Dominik Cumhuriyeti’nden kaçış biletidir. Böylece 1965’te, yeni yılın ilk gününde Ana, bildiği her şeyi geride bırakıp bir apartman dairesine sıkışıp kalan Ana Ruiz’e dönüşür. Mutsuz evliliği ve New York’ta bir göçmen olarak yaşamanın zorlukları hayatını bir kaosa çevirir. Ama Ana yaşadığı olumsuzluklara boyun eğmez ve kurban olmaktan çıkıp kendi hayatının savaşçısı olur.

Angie Cruz, 2020 Women’s Prize For Fiction Adayı romanı Dominikli’de bir kadının yeniden doğuş hikâyesini anlatırken bizi hayatın her tonuyla yüzleştiriyor.

“Dünyayı ve içinde yaşadığımız zamanı aydınlatan önemli bir roman. Cruz unutulmaz karakterler yaratan harika bir romancı.”

Jennifer Clement, PEN International Başkanı

Yazar hakkında

Soledad ve Let It Rain Coffee romanlarının yazarıdır. 2007’de IMPAC Dublin Edebiyat Ödülü finalisti olmuştur. The New York Times, VQR, Gulf Coast ve başka yayınlarda çalışmaları yayımlanmıştır. New York Sanat Vakfı, Yaldo ve MacDowell Colony’den burs kazanmıştır. Bir edebiyat ve sanat dergisi olan Aster(ix)’in kurucusu ve baş editörüdür. Pittsburgh Üniversitesi’nde İngilizce doçentidir. Dominikli’de annesinin hikâyesinden esinlenmiştir.

Web sitesi: www.angiecruz.com

edebiyathaber.net (10 Nisan 2023)

Yorum yapın