Doğuş Sarpkaya ile “Roman Nedir?” atölyesi 15 Aralık’ta

Ekim 14, 2021

Doğuş Sarpkaya ile “Roman Nedir?” atölyesi 15 Aralık’ta

Editör ve eleştirmen Doğuş Sarpkaya, KulturaLitera’da Roman Tarihi ve Kuramı derslerine 15 Aralık’ta yapılacak “Roman Nedir?” atölyesi ile başlıyor.

Roman nedir? Diğer edebi türler ve disiplinlerle arasında ne gibi farklar vardır? Romanın bir edebi tür olarak doğuşuna sebep olan kültürel, siyasal ve toplumsal etkiler nelerdir?  Hangi öncü metinler ne şekilde değişerek romanın doğuşuna sebep olur? Burjuva devrimleriyle romanın edebiyat sahnesine çıkışı arasındaki kültürel bağlar nelerdir?

Bu atölye çalışmasının ilk dersinde Doğuş Sarpkaya romanın bir edebi tür olarak doğuşuna ve bunun tarihsel bağlamına odaklanıyor.

Program:

-Roman türünün tanımı.

-Romanın Diğer Türler Ve Disiplinlerle Farklılıkları.

-Romanın Atası Sayılacak Metinlerin Evrimi.

-Kaynak: Ders notları

Ek okuma önerileri: Terry Eagleton- Edebiyat Kuramı-Ayrıntı Yayınları; Ian Watt – Romanın Yükselişi- Metis Yayınları; Georg Georg Lukacs-Roman Kuramı- Metis Yayınları.-Roman Kuramı- Metis Yayınları.

Katılmak için>>>

Doğuş Sarpkaya

1980 İzmir doğumlu edebiyat eleştirmenidir. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi DTCF Antropoloji bölümünde, yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yetişkin Eğitimi anabilim dalında tamamlamıştır. İlk yayınlandığı dönemlerde meraklı bir okuyucusu olduğu BirGün Kitap Eki’nde önce yazar nihayetinde ise editör olmuştur. Aynı zamanda Ayrıntı Dergi yayın kurulu üyesidir. Yazıları Karşı Düşler, Refleks, Lacivert, İzafi, 14 Şubat Dünyanın Öyküsü, Redaksiyon, Ayrıntı gibi dergilerde yayımlanmıştır. Sarpkaya, Litera Edebiyat’ın da yayın kurulunda yer almaktadır.

edebiyathaber.net (14 Aralık 2021)

Yorum yapın