“Doğu Ekspresinde Cinayet” şömizli özel baskısıyla raflarda

Kasım 23, 2017

“Doğu Ekspresinde Cinayet” şömizli özel baskısıyla raflarda

Agatha Christie’nin tüm dünyada çok konuşulan “Doğu Ekspresinde Cinayet” romanının, filme özel şömizli baskısı Altın Kitaplar tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Agatha Christie’nin aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan ve sinemaseverlerden tam not alan Doğu Ekspresinde Cinayet filminde Kenneth Branagh, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley ve Penélope Cruz başrolleri paylaşıyor.

1930’lu yıllarda İstanbul ve Paris arasında sefer yapan ünlü Doğu Ekspresi’nde işlenen bir cinayetin aydınlığa kavuşmasını anlatan “Doğu Ekspresinde Cinayet”, Agatha Christie’nin tüm dünyada en çok satan romanları arasında.

***

Gece yarısından sonra artan şiddetli tipi yüzünden Doğu Ekspresi artık yoluna devam edemez durumdadır. Yılın bu zamanlarında lüks tren tamamen doludur. Ertesi sabah yapılan kontroller sonucu tüm yolcuların sağ salim trende olduğu anlaşılır. Ancak defalarca bıçaklanarak öldürülen Amerikalı yolcunun kompartımanının kapısı içeriden kilitlidir. Sonunda, trende yolculuk etmekte olan Hercule Poirot cinayeti incelemeye başlar. Ancak kimi yolcular, cinayetin izlerini yok edebilmek için yaşlı dedektifin dikkatini dağıtmaya çalışırlar. Poirot, kehanet sayılabilecek bir saptamayla cinayeti bir değil iki şekilde çözümlemeyi başarır.

edebiyathaber.net (23 Kasım 2017)

Yorum yapın