Süper Acıklı Gerçek Bir Aşk Hikâyesi

Mayıs 23, 2012

Süper Acıklı Gerçek Bir Aşk Hikâyesi

“Çok sevgili Günlük,

Bugün bir karar aldım: Hiç Ölmeyeceğim.

Etrafımdakiler ölecek, Hükümsüz olacaklar. Benliklerinden hiçbir şey kalmayacak. Lambanın ışığı söndürülecek. Hayatları, bütünlükleri, yanlış özetler çıkaran parlak mermerlerden mezar taşlarıyla (yıldızı parladı, hiç unutulmayacak, caz severdi) damgalanacak ve sonra bunlar da bir kıyı taşkınında kaybolacak ya da gelecekte genetiğiye oynanmış bir hindi taradından parçalanacak.”

Absürdistan’ın yazarı Gary Shteyngart’ın son kitabı Süper Acıklı Gerçek Bir Aşk Hikâyesi, Everest Yayınları’ndan çıktı.
 
Gary Shteyngart, bilimkurgu romanlarına saygı duruşunda bulunan bu yakın gelecek distopyasında, ustalıklı bir kara mizah ve hiciv örneği yaratıyor. Orta yaşlarının sonlarında, kolestrol değerleri sınırda, umutsuzca kitap okuyan Rus asıllı, hassas bir adamla; sosyal medyada soluk alıp veren, sağlık takıntılı, alışveriş bağımlısı Koreli bir genç kızın tek bir ortak noktası var: Yalnızlık… Bütün tüyler ürpertici gelecek öngörüleri bir bir gerçekleşirken, yaralayıcı ve avutucu olmayı aynı anda başarabilen bu roman, sizi umut ve umutsuzluk arasında bırakacak, dokunaklı bir aşk hikâyesi. 
 
Bu yeni bilişim çağında insanlar çılgınlığa her zamankinden daha yakın… Yeni ve bu kez çok daha korkutucu, çünkü çok daha yakın bir 1984 kâbusu, yaklaşıyor..!
 

GARY SHTEYNGART KİMDİR?

1972’de Leningrad’da doğdu. Yedi yıl sonra ABD’ye geldi. İlk romanı, Bir Rus Göçmeninin El Kitabı, Stephen Crane İlk Roman Ödülü’nü ve Ulusal Yahudi Kitap Ödülü’nü almıştır. Ayrıca, New York Times tarafından Dikkate Değer Kitap, The Washington Post ve Entertainment Weekly tarafından yılın en iyi kitaplarından biri ve The Guardian tarafından yılın en iyi romanlarından biri seçilmiştir. Kurgusal yazıları ve denemeleri The New Yorker, Granta, GQ, Esquire, The New York Times Magazine ve pek çok diğer yayında yer almıştır. Yazar, New York’ta yaşamaktadır.
 
edebiyathaber.net (23 Mayıs 2012)

Yorum yapın