Doğan Yayınları’ndan yeni marka: XLibris

Temmuz 13, 2023

Doğan Yayınları’ndan yeni marka: XLibris

Doğan Kitap, Doğan Çocuk, Doğan Novus, DEX, CEOplus, Solibri markalarını bünyesinde toplayan Doğan Yayınları, çocuk kitapları yayınlayacağı yeni markası XLibris ile büyüyor.

XLibris, fantastik, romantik, polisiye ve macera türünde kitaplarla “kitabını kendi seçen” 12 yaş ve üzeri okurlarıyla buluşmaya başladı.

Exlibris, kitap kapağının içinde veya ilk sayfalarda yer alan bir resimdir. Kitabın sahibini tanıtan, kitapla sahibi arasında bağ kuran bir tasarım ürünüdür. Kitap, exlibris’in üzerinde adı yazan okura, okur da artık o kitaba aittir. Bu damga, ödünç alan kişiye kitabı sahibine geri vermesi gerektiğini hatırlatır. İlk kullanımı Antik Mısır’a kadar uzanan bu kitap damgalarıyla, gençlerin kendi benzersiz dünyalarını kitap sayfalarına taşımalarını sağlayarak kitapla okur arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlayan bu yaklaşım, okuma deneyiminin kişiselliğini öne çıkarıyor.

XLibris başlangıç olarak 4 kitapla okurlarını selamlıyor: Erbuğ Kaya’dan fantastik bir roman olan Yegâneler-İstanbul’da Bir Ejderha, Deniz Erbulak’tan Sırlar serisinin ikinci kitabı Saksağan Yokuşu, Suyi Davies’den Minecraft-Cennet Testleri ve çağdaş çocuk edebiyatının ödüllü yazarı Katherine Applegate’ten Willodeen Doğanın Koruyucusu…

edebiyathaber.net (13 Temmuz 2023)

Yorum yapın