Doğan Gündüz’den çocuklara: “Fare Adlı Kedi”

Mayıs 11, 2016

Doğan Gündüz’den çocuklara: “Fare Adlı Kedi”

fare-adli-kediDoğan Gündüz’ün okumaya yeni başlayan çocuklar için kaleme aldığı dostluk öyküsü Fare Adlı Kedi,  İranlı sanatçı Vaghar Aghaei’nin kolaj desenleriyle, Can Çocuk Yayınları’nın “Birlikte Okuyalım” dizisinden yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Arkadaşlık, tek bir bakışla başlayabilir mi? Hele hele bu arkadaşlık, bir çocuk ile yastıktan bir kedi arasındaysa? Ya bir gün çocuk çok sevdiği arkadaşıyla hep birlikte olmak, her yere onunla gitmek isterse? Neyse ki, biraz yaratıcılık, bir miktar keçe, bolca da neşeyle halledilmeyecek şey yok…

İranlı sanatçı Vaghar Aghaei’nin kolaj desenleriyle hayat bulan Fare Adlı Kedi hem okumayı bilmeyen hem de yeni öğrenmiş tüm çocuklar için raflarda yerini aldı.

“Onu ilk kez bir dükkânın önünde gördüm.

Sepetin içinde oturmuş bana bakıyordu.

‘Arkadaş olabilir miyiz?’ diye sordu.

Bir tek ben duydum.

Sevinçle ‘Ben de çok isterim,’ dedim. Kucağıma aldım.”

Doğan Gündüz

Doğan Gündüz 1966 yılında, İstanbul’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde lisans, Conservatoire National des Arts et Métiers’de (Paris) Teknoloji Tarihi Bölümü’nde yükseklisans yaptı. Yazarın Kaçan Uykuların Peşinden, Sahi Benim Annem Hangisi?, Acayip Bir Hediye ve Fare Adlı Kedi adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

Vaghar Aghaei

İran’da doğdu. Tahran Üniversitesi Tekstil ve Moda Bölümü’nden mezun oldu, İllüstrasyon Bölümü’nde yükseklisans eğitimini tamamladı. Şu anda Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım Bölümü’nde doktora öğrencisi ve “İstanbul Kütüphane ve Müzelerinde Bulunan İran Minyatürleri” üzerine tez çalışmasına devam ediyor. Aghaei, 2008 yılından beri Can Çocuk Yayınları için yirmiyi aşkın kitap resimledi.

edebiyathaber.net (11 Mayıs 2016)

Yorum yapın