Didem Madak sempozyumu: Hayatımın üstünde imkânsız kuşlar uçuyor

Aralık 1, 2014

Didem Madak sempozyumu: Hayatımın üstünde imkânsız kuşlar uçuyor

didem madak afis-33x48 (1)Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı 11-12 Aralık 2014 tarihlerinde şair Didem Madak için bir sempozyum düzenliyor.

Başkanlığını Prof. Dr. Solmaz Zelyüt‘ün yaptığı sempozyum düzenleme kurulunda Prof. Dr. Dilek Direnç, Doç. Dr. Şerife Yalçınkaya, Şair Asuman Susam ve Müjde Bilir var. Etkinlik, şiir dilimizin eşsiz seslerinden biri olan Didem Madak’ın şiirleri odağında, farklı alanlardan pek çok değerli ismi bir araya getirerek şiire ve de kadınlık hallerine disiplinlerarası bir pencereden bakmayı hedefliyor.

“Benim hayatımla ve bir kadın oluşumla ilgili çözemediğim bazı meselelerim var, bu meselelerle samimiyet ve cesaretle boğuşuyorum hâlâ. Bütün bunlar yokmuş gibi davranıp, kitabî şiirler yazamam. Şiirlerim ütüsüz ve buruşuk gezdirdiğim ruhumun diyeti bence. Bu yüzden hepsi benden parçalarla dolu. Bu yüzden biraz ‘kadınsı’, durup dururken bağıran şiirlerdiyen  Didem Madak’ı hatırlamayı, hatırlarken tartışmayı ve tartışırken anlamayı amaçlayan etkinlik, Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi’nde iki gün boyunca herkese açık olarak gerçekleştirilecek.

Program için>>>

edebiyathaber.net (1 Aralık 2014)

Yorum yapın