Devrim Erbil’in kapak tasarımıyla “İstanbul Sizlere Ömür”

Şubat 17, 2021

Devrim Erbil’in kapak tasarımıyla “İstanbul Sizlere Ömür”

Sinan Mutver’in “İstanbul Sizlere Ömür” adlı öykü kitabı Ceres Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İstanbul sevdalısı yazar Sinan Mutver’in kaleme aldığı dokuz öyküden oluşan İSTANBUL SİZLERE ÖMÜR, farklı bir kalemle tanışmanıza vesile olacak.

İstanbul’a sıra dışı hikâyelerin penceresinden bakacak, değişen sokaklarında kahramanlarının zihninde yolcuğa çıkacaksınız.

Devrim Erbil’in kapak tasarımıyla hayat bulan kitap, tüm internet satış siteleri ve mağazalarda.

Yayınevi Hakkında

2011 yazında kurulan CERES YAYINLARI, iş dünyası, edebiyat, kişisel gelişim, biyografi alanlarında yeni kitaplar oluşturmak ideali ile yola çıktı. 2012 yılında kurduğu Akademi Ceres’le yayınlarını, eğitimle desteklemeye devam ediyor.

Kitap arka kapak yazısı

En güzel zamanlarını değil belki ama çok güzel zamanlarını yaşadım ben bu şehrin. Sokakta top oynadıktan sonra bahçe musluğuna ağzımı dayayıp su içtim. Boğaziçi Köprüsü’nden frene basmadan geçtim. Rakip takım taraftarlarıyla aynı statta hiç küfür duymadan maç izledim. Haydarpaşa Garı’nda trenden vapura aktarma yaptım. Hiç yer aramadan ve para vermeden arabamı park ettim. Tiyatroların tam oyunun başlama saatinde kapılarını kapattığına şahit oldum. Bakkala sepet sarkıttım. Atlantik Sineması’nda hem çok güzel filmler hem de Devekuşu Kabare’nin bir oyununu seyrettim. Yoğurtçunun çanını, nayloncunun bağırışını duydum. “Nerelisin?” sorusuna “İstanbulluyum” diye cevap verdim ve karşımdakini ikna etmek zorunda kalmadım… En güzel zamanlarını olmasa da çok güzel zamanlarını yaşadım ben bu şehrin. Şimdi o günleri özlüyor, biraz üzülüyor, bir de böyle hikâyeler yazıyorum…

Yazar Hakkında

1976 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaöğrenimini Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde, lisansını İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde, yüksek lisansını ise Doğuş Üniversitesi MBA bölümünde tamamladı. İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilen yazar ilk yazı çalışmalarına üniversite yıllarında şiirler, denemeler ve bir kaçı albümlere girmeyi başarmış şarkı sözleriyle başladı. İnşaat sektöründe çalıştığı yıllarda ara verdiği yazma denemelerine son dönemde İstanbul temalı kısa hikâyelerle geri döndü. Edebiyat çalışmalarının yanı sıra seyahat etmeyi ve yeni coğrafyalar keşfetmeyi seven yazar, dünyada yirmi altı ülkede yetmişe yakın şehir gezdi. Bu sayıyı artırmak, hikâyelerini insanlarla paylaşmak ve eşiyle Ege’de sakin bir yere yerleşmek bugünlerde kurduğu hayaller arasında…

edebiyathaber.net (17 Şubat 2021)

Yorum yapın