Derya ve Selçuk Şirin’den Okul Öncesi Eğitim Seti

Nisan 30, 2021

Derya ve Selçuk Şirin’den Okul Öncesi Eğitim Seti

Derya Şirin ve Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından hazırlanan beş kitaplık Selçuk Şirin Okul Öncesi Eğitim Seti Doğan Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocuklarınızın okulda başarılı olmasını istiyorsanız okulun başlamasını beklemeyin!

Derya Şirin ve Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından hazırlanan ve beş kitaptan oluşan Selçuk Şirin Okul Öncesi Eğitim Seti yayınlandı. Serideki her kitap, ilköğretime hazırlık için önerilen farklı beceri alanlarını temel alıyor ve çocukların bu becerileri “yaparak öğrenme”lerini hedefleyen uygulamalar içeriyor. 3-5 yaş arası çocukların okul olgunluğunu destekleyen kitapların her birinde farklı kazanımlar hedefleniyor.

Her biri farklı bilişsel ve fiziksel süreçlere dayalı aktiviteler içeren seri, küçük ve büyük kas gelişimini desteklerken hem görsel algı hem de problem çözme becerilerini geliştirici formatta hazırlandı. Bu sayede çocukların henüz okula başlamadan zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimini desteklemeyi ve geliştirmeyi amaçlayan seride yer alan kitaplar:

1.Kitap: Oynadıklarım

Oyun, Deney, Sudoku, Boyama, Mantık, Kodlama

2. Kitap: Yaptıklarım

Oyun, Deney, Müzik, Boyama, Mantık, Bilim

3. Kitap: Çözdüklerim

Şekiller, Renkler, Mekanlar, Zeminler, Zıtlıklar, Yönler, Ölçekler, Sayılar, Büyük, Küçük

4. Kitap: Araştırdıklarım

Bilim, Deney, Tasarım, İcat Yapma, Çizim, Doğa

5. Kitap: Anladıklarım

Ses Farkındalığı, Öykü, Oyun, Mantık, Değerler, Bilmece, Sesler Oyunu

Her biri farklı kazanımlara yönelik tasarlanan bu kitapların amacını Selçuk Şirin şöyle anlatıyor:

“Çocuk gelişimine dair bildiğimiz en sağlam bilimsel veri çok net: Çocuklarımızın okulda başarılı olmasını istiyorsanız okulun başlamasını beklemeyin. Okul öncesi yıllar başta beyin gelişimi olmak üzere çocukların en hızlı geliştiği yıllar. Öyle olduğu için bu dönemde yeterince desteklenen çocuklar okula akranlarından bir adım önde başlıyor. Bu dönemde ailesinden gereken desteği alamayan çocuklar okula akranlarından bir adım geride başlıyor. Okula hazır gelen ve gelmeyen çocuk arasındaki makas okul hayatı boyunca çok zor kapanıyor. Peki ne yapmalı?

Okul öncesi yaştaki çocuğumuzu desteklemek için yapmamız gereken şey önce onu tanımak sonra da onunla etkin bir diyalog kurmak. Diyalog kurulan çiçek bile daha gür açıyor. O nedenle çocuğunuza yapacağınız en kıymetli yatırım özellikle okul öncesi dönemde çocuklarınızla zaman geçirmek. Kaliteli zaman geçirmek, onunla konuşmak, oynamak ve gezmek gerekiyor. Elinizdeki set işte tam bu amaçla çocuğunuzun okula daha iyi hazırlanabilmesi için onunla kaliteli zaman geçirmenizi sağlamak için tasarlandı.”

Prof. Dr. Selçuk Şirin

Prof. Dr. Selçuk Şirin hakkında

Prof. Dr. Selçuk Şirin, New York Üniversitesi’nde (NYU) çocuk gelişim ve istatistik dersleri vermekte, eğitimden gelişime geniş bir alanda araştırmalar yapmaktadır. İlkokula Yiğitkonağı Köyü’nde başlamış ve liseyi Göle’de bitirmiştir. ODTÜ’den lisans, SUNY’den yüksek lisans ve Boston College’dan doktora derecesi alan Şirin, 100’ü aşkın bilimsel yayına imza atmıştır. Boston College ve NYU’dan Öğretim Üyesi Mükemmeliyet Ödülü, ABD Çocuk Gelişimi Vakfı’ndan Araştırmacı Ödülü, dünyadaki en büyük eğitim araştırmacılar derneği AERA’dan Araştırma Büyük Ödülü ve geliştirdiği projelerle Jacobs Vakfı’ndan 2018 Sosyal Girişimcilik Ödülü almıştır. Selçuk Şirin 2015 yılında ABD Bilimler Akademisi Çocuk, Ergen ve Aile Komisyonu’na seçilmiştir. 2014-2018 yılları arasında Hürriyet’te haftalık köşe yazıları yazan Selçuk Şirin’in ‘Yol Ayrımındaki Türkiye: Ya Özgürlük Ya Sefalet’, ‘Bir Türkiye Hayali’, ‘Yetişin Çocuklar: Bebeklikten Ergenliğe Çocuk Yetiştirme Kılavuzu’ ve ‘Yetişin Gençler’ adlı dört Türkçe kitabı, Muslim American Youth: Understanding Hyphenated Selves Through Multiple Methods adlı bir İngilizce kitabı, ilkokul çocukları için sınıflara göre hazırlanmış Şirin Proje Seti ve yeni doğan çocuklar için özel olarak hazırlanmış bebek kitapları bulunmaktadır. Selçuk Şirin, aynı zamanda Türkiye’de 1 milyon çocuğun ilk kitaplığını kurmak amacıyla bir sosyal girişim olarak başlatılan 1 Milyon Kitap Projesi’ni yürütmekte ve KAFA Grubu’yla birlikte okul öncesi dönem için hazırlanan Minik KAFA dergisinin danışmanlığını yapmaktadır.

Derya Şirin hakkında

Mersin Üniversitesi’nden Lisans, Essex Üniversitesi’nden okul öncesi ve Montclair State Üniversitesi’nden anaokulu ile ilkokulu öğretmenliği yüksek lisans diploması almıştır. Amerika’da 15 yıl çocuk gelişimi ve eğitimi alanında öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Şirin Okula Hazırlanıyorum Seti, Şirin Tatil Seti, Şirin Okula Hazırlık Ölçeği, Okula Evden Başla, STEM program oluşturma, 1 Milyon Kitap, KAFA Çocuk ve Bilim, Minik KAFA projelerinde eğitim danışmanlığı ve proje sorumlusudur. Okul Öncesi çocuk kitabı yazarıdır. Özel eğitim kurumlarında okul öncesi yöneticiliği, eğitim içerik planlama koordinatörlüğü ve müfredat danışmanlığı görevlerinde bulunmuştur.

SELÇUK ŞİRİN OKUL ÖNCESİ SETİ (Her kitap için)

Yazar: SELÇUK ŞİRİN – DERYA ŞİRİN

Tür: Eğitsel Kitap

Yaş Grubu: 3-5 yaş

Tavsiye edilen KDV’siz Fiyat: 19,90 TL

Sayfa Sayısı: 28 SF + KAPAK

edebiyathaber.net (30 Nisan 2021)

Yorum yapın