Deniz Yüce Başarır, “Edebiyat Aleminde Bir Hayalet Avcısı” köşesiyle Milliyet Sanat’ta

Haziran 14, 2023

Deniz Yüce Başarır, “Edebiyat Aleminde Bir Hayalet Avcısı” köşesiyle Milliyet Sanat’ta

Yayıncılık dünyasının deneyimli ismi Deniz Yüce Başarır, ölümsüz yazarların evlerini, edebiyatçıların uğrak yerlerini, dünyanın dört bir yanında romanlara konu olan binaları, kısacası edebiyat tarihinde önemli yer tutan mekânları anlatacağı “Edebiyat Aleminde Bir Hayalet Avcısı” adlı yeni köşesiyle bundan böyle her ay Milliyet Sanat’ta yer alıyor. 

Başarır, Haziran 2023 sayısında okurlarla buluşan ilk yazısında, 20. yüzyılın en önemli yazarlarından Virginia Woolf’un, İngiltere’nin kırsalında yer alan ve edebiyat tutkunlarının randevuyla ziyaret edebildiği evi Monk’s House’a yaptığı seyahati kaleme alıyor. 

Edebiyat dünyasının ve feminizmin ikonik ismi, dik başlı, yetenekli, ilham verici Virginia Woolf, sadece İngiltere’nin değil dünya edebiyatının da en etkin yazarlarından biri. Virginia Woolf’un eşi Leonard Woolf ile birlikte 1919’da bir açık artırmadan satın alıp kır evi olarak kullandıkları, 1940’ta İkinci Dünya Savaşı Londra’yı vurduktan sonraysa temelli taşındıkları Monk’s House (Keşişin Evi), İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda’da faaliyet gösteren National Trust organizasyonu tarafından korunuyor. Çiftin hem yuvası hem de çalışma alanı olan, aynı zamanda döneminde entelektüel bir grubun buluşma noktası haline de gelen evleri, şimdilerde yolu İngiltere’ye düşen edebiyat tutkunlarının uğrak noktalarından biri.

Deniz Yüce Başarır, “Edebiyat Aleminde Bir Hayalet Avcısı” köşesindeki ilk yazısında Monk’s House’a yaptığı seyahati deneyimleriyle aktarırken bir yandan da güçlü hayal gücüyle okurları geçmişin hayaletleriyle buluşmaya davet ediyor. Yazının tamamı Milliyet Sanat’ın Haziran 2023 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için: milliyetsanat.com 

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

edebiyathaber.net (14 Haziran 2023)

Yorum yapın